جمعه , ۳۱ فروردین , ۱۴۰۳
جمعه, آوریل 19

آماده باش نیروهای امنیتی در ارومیه و محاصره اطراف زندان مرکزی این شهرستان

0
2326

حقوق بشر در ایران  – امروز سه شنبه ۱۲ فرودین ماه ۱۳۹۹, در پی بروز اعتراضات گسترده در زندانهای کشور ارگانهای امنیتی در شهرستان ارومیه ضمن محاصره کامل زندان مرکزی این شهرستان در وضعیت آماده باش کامل قرار گرفتند. نیروهای امنیتی با ساخت سنگر در قسمتهایی از این زندان برای هرگونه درگیری احتمالی آماده شدند. طی روزهای اخیر زندانیان محبوس در زندان‌های سپیدار اهواز، عادل آباد شیراز، سقز، الوند همدان، مهاباد، تبریز، پارسیلون خرم‌آباد و الیگودرز با هدف دستیابی به حقوق شهروندی خود که از آن محروم هستند اعتراضات گسترده ای را برگزار کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران بنقل از شبکه حقوق بشر کردستان, امروز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, در پی نارضایتیهای زندانیان محبوس در زندانهای کشور و اعتراضات گسترده در سایر زندانها نیروهای امنیتی و یگان ویژه نیروی انتظامی به حالت آماده باش کامل در آمدند. همزمان با این اقدام نیروهای امنیتی اطراف زندان مرکزی ارومیه را محاصره کردند. طی روزهای اخیر زندانیان محبوس در زندانهای سقز, سپیدار اهواز, پارسیلون خرم آباد و چند زندان دیگر به دلیل نارضایتی آنها از وضع حاکم بر زندانها و نقض گسترده حقوق زندانیان با توجه به شیوع ویروس کرونا و محرومیت این شهروندان از دسترسی به اقلام بهداشتی از قبیل ماسک و مواد ضد عفونی کننده محیط و محرومیت زندانیان از حق مرخصی دست به شورش در این زندانها زدند. 

خانواده چندین تن از زندانیان محبوس در زندان مرکزی ارومیه که در جهت پیگیری مرخصی اعضای خانواده زندانی خود به این زندان مراجعه کردند گفتند: “از ۲ روز گذشته نیروهای مسلح یگان ویژه اقدام به محاصره و گشت‌زنی در اطراف این زندان کرده و این نیروها در پشت بام ساختمان این زندان اقدام به ایجاد سنگر کردند”.

گفته می‌شود این نیروها احتمالا وابسته به سپاه پاسداران ارومیه بوده و در جهت برخورد با هرگونه اعتراض در این زندان مستقر شده‌اند.

خانواده این زندانیان در ادامه افزودند که علی‌رغم صدور بخش‌نامه و عفو قوه قضاییه تاکنون روند برسی پرونده زندانیان به کندی پیش می‌رود و این سبب بروز اعتراض زندانیان شده است.

به گفته این خانواده‌ها، مرگ مشکوک ۲ زندانی و اعزام دست‌کم ۱۰ زندانی و ۲ مامور بند جوانان جهت تست کرونا به بیمارستان سبب افزایش نگرانی‌ زندانیان در خصوص شیوع ویروس کرونا در این زندان هستند.

زندان مرکزی ارومیه از جمله زندانهایی است که زندانیان محبوس در این زندان از دسترسی به امکانات بهداشتی و درمانی لازم برای پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریهای امنیت ندارند و هر لحظه احتمال بروز هرگونه فاجعه انسانی در این زندان دور از ذهن نیست. 

در تاریخ ۲ فروردین ماه ۱۳۹۹, عبدالسلام مردان رزگه،زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در زندان مرکزی ارومیه در پی بروز علائم شبه کرونا بصورت اورژانسی به مرکز درمانی خارج از این زندان اعزام شده بود. 

پیش از این و در تاریخ ۱۳ اسفند ماه ۱۳۹۸, سلمان سلیمان نژاد, زندانی محبوس در بند ۴-۳ و همچنین روز پنجشنبه ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, رشید عزیزی, دیگر زندانی محبوس در بند ۱۴ زندان مرکزی ارومیه پس از مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش کرونا به قرنطینه مخصوص این بیماران در زندان ارومیه منتقل شده بودند. 

همچنین در تاریخ ۱۵ اسفند ماه ۱۳۹۸, محمد قنبردوست, زندانی عقیدتی سنی مذهب محبوس در بند ۱۳ زندان مرکزی ارومیه که پس از بروز علائم شبه کرونا به بیمارستان اعزام شده بود پس از انجام آزمایش و منفی شدن جواب آن به این زندان بازگردانده شد. همچنین پس از موافقت مسئولان زندان برای اعلای مرخصی به این زندانی عقیدتی با توجه به عدم توانائی مالی خانواده وی در تامین مبلغ وثیقه این زندانی از حق مرخصی محروم ماند. 

لازم به ذکر است, وسعت شیوع ویروس کرونا در ایران به حدی شدید است که در زندان مرکزی ارومیه در تاریخ ۹ اسفند ماه ۱۳۹۸, فریق محمودی, زندانی متهم به جرائم موادمخدر, که از چندی پیش در پی تشدید بیماری آسم و ناراحتی قلبی رنج می برد و در لحظات پایانی به بیمارستان اعزام شده بود جان خود را از دست داد.

در توضیحات بیشتر در مورد شیوع ویروس کرونا در ایران لازم به ذکر است؛ این ویروس, به شدت در حال سرایت به انسانهاست و موجی از نگرانی را در ایران پس از گذشت ۳هفته از ورود این بیماری در کشور و اعلام دیر هنگام مسئولان وزارت بهداشت در میان شهروندان بوجود آورده است.

زندان مرکزی ارومیه دارای ۲۰ بند است و آمار آن از ۴ هزار تا ۵ هزار در نوسان است. مسئولین زندان و دادستان شهر ارومیه سال گذشته در جلسه‌ای با زندانیان آمار زندانیان را ۳ برابر ظرفیت این زندان اعلام کرده‌اند.

در ساعات پایانی دوشنبه ۱۱ فروردین ماه ۱۳۹۹, جمعی از زندانیان محبوس در بند ۲ زندان سپیدار اهواز در اعتراض به محرومیت از حقوق شهروندی از قبیل عدم دسترسی آنها به مواد ضدعفونی کننده و سایر اقلام بهداشتی و همچنین محرومیت آنها از حق مرخصی و سایر حقوق زندانیان دست به اعتراض در این زندان زدند.

در تاریخ ۱۰ فروردین ماه ۱۳۹۹, در ادامه شورشهای گسترده در زندانهای ایران,  زندانیان محبوس در بندهای ۱۳ و ۱۴ زندان عادل آباد شیراز در اعتراض به محرومیتشان از دسترسی به لوازم بهداشتی و سایر اقلام ضد عفونی کننده محیط برای مقابله با ویروس کرونا و سایر حقوق زندانیان اعتراض گسترده ای را ترتیب داده بودند. 

همچنین در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۳۹۹, در پی شیوع ویروس کرونا در ایران و محرومیت زندانیان از حق مرخصی و محرومیت آنها از دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده محیط, دستکم ۷۰ زندانی محبوس در زندان سقز در پی اعتراض گسترده اقدام به فرار از این زندان کردند. 

 پیش از این هم در تاریخ ۲۹ اسفند ماه ۱۳۹۸, تعدادی از زندانیان محبوس در زندان پارسیلون خرم آباد واقع در استان لرستان هم از آن زندان متواری شده بودند. 

در تاریخ ۹ فروردین ماه ۱۳۹۹, زندانیان محبوس در زندان همدان در ادامه موج نارضایتی زندانیان محبوس در زندانهای کشور به سبب محرومیت در دسترسی به اقلام بهداشتی و ضد عفونی کننده جهت پیشگیری در ابتلا به ویروس کرونا و سایر حقوق زندانیان از قبیل حق مرخصی نارضایتی خود را از وضع موجود ابراز کرده بودند. 

طی هفته های اخیر با توجه به شیوع ویروس کرونا و وسعت ابتلای این بیماری در میان زندانیان محبوس در زندانهای کشور با توجه به زندگی دسته جمعی این شهروندان در محیطهای آلوده زندان و محرومیتهای گسترده در دسترسی زندانیان به اقلام بهداشتی و نبود سایر امکانات درمانی و بهداشتی در بهداری زندانهای کشور موجی از نارضایتی را در میان زندانیان بوجود آورده است.  

دسترسی افراد به امکانات پزشکی و بهداشتی از جمله موارد تاکید شده در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر می باشد و بر محق بودن افراد بر تامین اجتماعی مناسب از نظر بهداشت, درمان, خوراک, مسکن, پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری ، بیماری ، نقص اعضا ، بیوگی ، پیری یا در تمام موارد دیگری که به علل خارج از اراده انسان، وسایل امرار معاش او از بین رفته باشد از شرایط آبرومندانه زندگی برخوردار شود. 

محرومیت از حق درمان زندانیان در ایران از جمله مواردی است که به دفعات گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران نیز بر آن تاکید کردند و بعنوان جزئی از موارد نقض حقوق بشر در ایران از آن یاد کردند.

زندانیان محبوس در زندانهای ایران با کلکسیونی از موارد گسترده نقض حقوق بشر دست و پنجه نرم میکنند. از یک سو محرومیت آنها از حق دادرسی عادلانه که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر بر آن تاکید شده است و از سوی دیگر بیماریها و آسیب های جسمی گوناگون که میتوان گفت اکثر این افراد این بیماریها را از زمانی که در زندان محبوس گردیده اند به آن مبتلا شده اند و از سوی دیگر پرونده سازیهای پی در پی برای آنها از جمله مواردی است که مستند و مشهود است.

مسئولان قضائی و امنیتی در زندانهای ایران از این مسئله بعنوان یک اهرم فشار در جهت تفهیم نظریات و یا اتهامات وارده بر افراد استفاده میکنند که این مورد ناقض ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

برچسب هاحقوق زندانیحقوق متهمویروس کرونا در ایرانزندان مرکزی ارومیه کرونامحاصرهنیروهای لباس شخصیحقوق متهمان و محکومان سیاسی-امنیتیحقوق شهروندی در جمهوری اسلامیکرونا در ایرانویروس کرونا در شهرهای ایراننقض حقوق زندانیان در ایراننقض حقوق شهروندی در ایرانهجوم نیروهای امنیتیگارد امنیتی زندان مرکزی ارومیهکرونا ویروس در ایرانشورش در زندانشورش در زندان ارومیهنیروهای امنیتی ایرانحقوق شهروندی در ایراناستان آذربایجان غربیسرکوب زندانیان سیاسیکرونا در زندانهای ایرانشورش در زندانهای ایرانزندان مرکزی ارومیهسرکوب زنان در ایرانگارد زندانحقوق زندانیان سیاسیویروس کرونا در زندانهای ایرانشورش در زندانهای کشورنیروهای امنیتیسرکوب زندانیان در ایراننیروهای امنیتی در ایرانویروس کرونابیماری کرونا در زندانهای ایرانگارد زندان ارومیهنقض حقوق بشر در ایرانسرکوب زندانیانحقوق شهروندی درایرانکروناکرونا در ارومیهزندانیان زندان مرکزی ارومیهشهرستان ارومیهسرکوب زندانیان سیاسی در ایرانحقوق شهروندی در کردستانکرونا ویروسبیماری کرونا در زندان مرکزی ارومیهآماده باش

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading