چهارشنبه , ۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۳
پنج‌شنبه, آوریل 25

زندان رجائی شهر; طی ۲ هفته ۲ تغییر در ریاست این زندان!

0
1902

حقوق بشر در ایران – طی ۲ هفته اخیر, بنا به دستور حشمت الله حیات الغیب, پس از انتصاب غلامرضا ضیائی به سمت ریاست زندان تهران بزرگ  و جایگزین شدن “حمید محمدی” بعنوان رئیس زندان رجائی شهرکرج, طی روزهای گذشته مجددا “حمید محمدی” نیز جای خود را “الله کرم عزیزی” بعنوان رئیس جدید زندان رجائی شهرکرج  داد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران, روز شنبه ۲۹ تیرماه ۱۳۹۸, پس از انتصاب “غلامرضا ضیائی” به سمت ریاست زندان تهران بزرگ و جایگزین وی در زندان رجائی شهر کرج “حمید محمدی”, که در حدود ۲ هفته پیش به سمت ریاست این زندان جایگزین “غلامرضا ضیائی” شده بود بنا به دستور “حشمت الله حیات الغیب”, مدیر کل زندانهای استان تهران “الله کرم عزیزی” بعنوان دومین رئیس زندان رجائی شهر طی ۲ هفته اخیر منتسب شد. طی یک ماه اخیر و پس از به قتل رسیدن علیرضا شیرمحمدعلی در زندان تهران بزرگ تغییراتی در ساختار مدیریتی سازمان زندانها و ریاست برخی از زندانها صورت گرفت. 

بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران ضمن اعلام این خبر گفت؛ دو هفته پیش “حمید محمدی”, رئیس پیشین زندان عادل آباد شیراز, بنا به دستور “حشمت الله حیات الغیب” به ریاست زندان رجایی شهر انتخاب شد و جلسه معارفه وی بعنوان رئیس زندان رجایی شهر۲ هفته پیش برگزار شد و تقریبا از تمام بندهای این زندان هم بازدید کرده بود.

این منبع مطلع در ادامه گفت؛ به نظر میرسد با توجه به سابقه کاری و موارد گسترده ای از نقض حقوق زندانیان از طرف “حمید محمدی” بنا به دستور مجدد “حشمت الله حیات الغیب” ریاست سازمان زندانهای استان تهران از بیم‌قرار گرفتن “حمید محمدی” در لیست تحریمهای حقوق بشری ، جلسه معارفه ی دیگری برگزار شد!

این منبع مطلع همچنین گفت؛ حشمت الله حیات الغیب, در اقدامی غیرمنتظره روز شنبه ۲۹ تیرماه ۱۳۹۸, جلسه معارفه دیگری برگزار و الله کرم عزیزی, رئیس پیشین “زندانهای داراب و کازرون” را به ریاست “زندان رجائی شهر کرج” انتصاب کرد. 
گفتنی است ،در دوره ریاست الله کرم عزیزی در زندان کازرون بخاطر شرایط اسفبار و سخت این زندان ۱۱ زندانی از زندان فرار کردند.
به گفته زندانیان عادی؛ الله کرم عزیزی, در زمان تصدی بر ریاست “زندانهای داراب و کازرون” با تنبیه بدنی زندانیان در حیاط زندان اقدام به نسق گیری از زندانیان میکرده و آنها را شخصا مورد ضرب وشتم قرار میداده است. 

این تغییر و تحولات در پی قتل ناگوار علیرضا شیرمحمدعلی, زندانی سیاسی محبوس در تیپ ۱ سالن ۱۱ زندان تهران بزرگ و با توجه به بررسی های صورت گرفته از سوی کمیته رسیدگی به قتل علیرضا شیرمحمدعلی که در مرحله اول منجر به برکناری ۳ تن از مسئولان زندانهای استان تهران صورت گرفت در مرحله دوم این تصمیم گیرها اتخاذ شد. 

انتصاب غلامرضا ضیائی, بعنوان مسئول زندان تهران بزرگ در حالی صورت گرفت که وی با توجه به نظریات کسب شده از سوی زندانیان محبوس در زندان تهران بزرگ و از سوی دیگر با توجه به کارنامه فعالیتش در زندان رجائی شهر کرج نمی تواند تغییری در وضعیت زندان تهران بزرگ بوجود بیاورد. 

حشمت الله حیات‌الغیب پیش از این مدیرکل زندان‌های استان فارس و یزد و غلامرضا ضیائی رئیس زندان رجائی‌شهر کرج بوده‌اند.

غلامرضا ضیایی از مهرماه ۱۳۹۶ به عنوان رئیس زندان رجائی شهر کرج انتخاب شده بود. غلامرضا ضیائی از جمله افرادی است که در اعمال فشار بر زندانیان زندان رجائی شهر نقش زیادی دارد. وی در آغاز مدیریت خود و در حالی که تنها یک هفته از انتصابش به عنوان مدیر زندان رجایی شهر می‌گذشت، در اقدامی عجیب دستور انتقال زندانیان بهائی را به قسمتی که در این زندان به “فرعی” معروف است و به گفته زندانیان جهت تنبیه و مجازات زندانیان خاطی ساخته شده است، صادر کرد.

وی در جمع زندانیان خود را مسئول سابق بازداشتگاه کهریزک معرفی کرده بود که در زمان مدیریت وی چند زندانی سیاسی در آن محل جان باختند و بسیاری نیز طعم شکنجه را چشیدند. 

غلامرضا ضیائی از تاریخ  ۲۲ دی ۱۳۹۶ در دور جدیدی از تحریمها علیه ایران همراه با صادق لاریجانی رئیس وقت قوه قضائیه و ۱۲ شخصیت حقیقی و حقوقی ایران در لیست تحریم خزانه داری آمریکا قرار گرفته است.

با توجه به کارنامه فعالیت و سوابق غلامرضا ضیائی که در پیش از این در زندان رجائی شهر بعنوان رئیس این زندان فعالیت می کرد نمی توان تغییر مثبتی را در جهت رعایت حقوق زندانیان در زندان تهران بزرگ متصور بود. 

لازم به ذکر است؛ حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۰ اسفند ۱۳۹۷ با انتشار گزارشی با مضمون بررسی وضعیت زندانیان سیاسی و عقیدتی محبوس در زندان رجائی شهر کرج که غلامرضا ضیائی بعنوان رئیس در آن زندان فعالیت می کرد به شرح کامل محرومیت این افراد پرداخته بود. 

 

الله کرم عزیزی

الله کرم عزیزی

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

Discover more from حقوق بشر در ایران

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading