نماد سایت حقوق بشر در ایران

بازداشت مهرگان نام آور در دهدشت توسط نیروهای امنیتی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-R6C

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۸ اسفند ماه ۱۴۰۳، ماموران امنیتی در شهرستان دهدشت، مهرگان نام آور را دستگیر کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، مهرگان نام آور، متولد: ۱۳۶۶، شاعر و فعال ادبی، اهل و ساکن شهرستان دهدشت، توسط نیروهای امنیتی در آن شهرستان، دستگیر شده است. 

براساس این گزارش، دستگیری مهرگان نام آور، برای بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی ـ انتظامی منتقل شده است. 

همچنین، پیگیریهای خانواده مهرگان آور، برای اطلاع، از وضعیت دقیق حقوقی پرونده و اتهامات فرزندشان هم بی ثمر بوده است. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:
خروج از نسخه موبایل