نماد سایت حقوق بشر در ایران

بازداشت یک شهروند در نیکشهر

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-ZkR

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۱۳تیر ماه ۱۴۰۵، ماموران امنیتی ـ انتظامی در شهرستان نیکشهر، یک شهروند را دستگیر کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رسانک، روز جمعه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۵، مجتبی بلیده، فرزند: زمان، ساکن شهرستان نیکشهر و اهل ساربوک از توابع شهرستان قصرقند، توسط ماموران امنیتی ـ انتظامی در آن شهرستان دستگیر شده است. 

براساس این گزارش، دستگیری مجتبی بلیده، در پی یورش ماموران به یک منزل مسکونی واقع در شهرستان نیکشهر صورت گرفته است. 

مجتبی بلیده، برای بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی ـ انتظامی منتقل شده است. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از نام نهاد دستگیر کننده، علت دقیق دستگیری و وضعیت جدید مجتبی بلیده اطلاعی حاصل نشده است. 

لازم به ذکر است، پیشتر هم میلاد بلیده ، برادر مجتبی بلیده به همراه نورمحمد رئیسی، در شهر ساربوک از توابع در شهرستان قصرقند بازداشت شدند. 

صرف‌نظر از علت بازداشت مجتبی بلیده، مطابق اصل ۳۲ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مفاد ۴۶، ۴۸، ۴۹، ۵۰ و ۵۱ قانون آیین دادرسی کیفری، هر فرد بازداشت‌شده باید بدون تأخیر از علت بازداشت و اتهامات منتسب به خود آگاه شود، امکان دسترسی به وکیل داشته باشد و خانواده وی از وضعیت و محل نگهداری او مطلع شوند.

همچنین بازداشت افراد صرفاً باید بر اساس قانون و با رعایت تشریفات قانونی انجام شود.

از منظر حقوق بین‌الملل نیز، مفاد ۹، ۱۰ و ۱۱ اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد ۹ و ۱۴ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی بر ممنوعیت بازداشت خودسرانه، رعایت اصل برائت و حق برخورداری از دادرسی عادلانه تأکید دارند.

با توجه به اینکه تاکنون علت دقیق بازداشت، نهاد بازداشت‌کننده و وضعیت مجتبی بلیده به‌طور رسمی اعلام نشده است، تداوم بی‌اطلاعی درباره سرنوشت و محل نگهداری وی، موجب نگرانی نسبت به رعایت حقوق قانونی و تضمین‌های دادرسی عادلانه در این پرونده می‌شود.

Please follow and like us:
خروج از نسخه موبایل