نماد سایت حقوق بشر در ایران

صدور ۱۴ فقره مجازات بدل از حبس تعزیری در استان گیلان

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Im8

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳، دستکم ۱۴ فقره مجازات بدل از حبس تعزیری برای متخلفان محیط زیستی در استان گیلان صادر شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، روز شنبه ۲۵ فروردین ماه ۱۴۰۳، حمزه عشوری، مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از صدور ۱۴ رای محیط‌زیستی به عنوان مجازات جایگزین برای متخلفان محیط‌زیست استان در سال گذشته خبر داد. 

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان در تشریح این خبر گفت:”مرتکبان جرائم عمدی محیط زیستی که حداکثر مجازات قانونی آنها ۹۱ روز تا ۶ ماه حبس است، به جای حبس به مجازات جایگزین حبس محکوم می‌شوند؛ البته استفاده از این مقررات برای مجرمان و محکومانی است که سابقه کیفری نداشته‌اند یا از سابقه کیفری آن‌ها بیشتر از پنج سال نگذشته باشد.” 

وی در ادامه افزود:”برخی از این مجازات‌های جایگزین را شامل همراهی با محیط بان‌ها، پاکسازی مناطق آلوده به پسماند، تهیه غذای پرندگان و علوفه برای حیات وحش، کاشت نهال و تهیه مقالات زیست محیطی برشمرد و افزود: این موارد برخی از مجازات‌هایی است که سازمان حفاظت محیط زیست به این منظور پیشنهاد کرد.” 

لازم به اشاره است، صید، شکار، برداشت غیر قانونی، تعرض و دست اندازی به طبیعت و آلودگی محیط زیست نمونه‌هایی از تخلف‌های زیست محیطی است که برای رسیدگی به مراجع قانونی ارجاع می‌شود و در صورتی که متخلف شرایط ماده ۶۶ قانون مجازات اسلامی را داشته باشد با حکم سبز به سمت ارائه خدماتی هدایت می‌شوند که پیشتر سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان احکام جایگزین(احکام سبز) پیشنهاد کرده است.

صدور احکام جایگزین حبس تعزیری در راستای سیاست کاهش جمعیت کیفری زندانهای ایران صورت می گیرد اما با توجه به گسترش فضای سرکوب و ارعاب و فقدان آزادی بیان و اندیشه در ایران، همچنان تعداد صدور احکام حبس تعزیری بر علیه شهروندان روند افزایشی دارد. 

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است. 

Please follow and like us:
خروج از نسخه موبایل