نماد سایت حقوق بشر در ایران

احکام اعدام ۳ زندانی در شیراز اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-K3v

حقوق بشر در ایران ـ  امروز چهارشنبه ۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۳، احکام اعدام دستکم ۳ زندانی در زندان مرکزی(عادل آباد) شیراز اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه شنبه ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۳، محمدسعید ظهرابی، حسن نعمت‌الهی، محمود قائدی ـ متولد: ۱۳۷۳، سه زندانی متهم به «قاچاق موادمخدر» و «قتل عمد»، محبوس در زندان عادل آباد(مرکزی) شیراز مرکز استان فارس اعدام شدند. 

براساس این گزارش، محمدسعید ظهرابی و حسن نعمت‌الهی ـ متهم به «قاچاق موادمخدر» و محمود قائدی هم با اتهام «قتل عمد» به اعدام محکوم شده بودند.

یک منبع مطلع درخصوص اعدام این سه زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”محمدسعید ظهرابی و حسن نعمت‌الهی در یک پرونده مشترک از دو سال پیش به اتهام حمل ۸۰ کیلو مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بودند. محمود قائدی نیز از سه سال پیش با اتهام قتل عمد بازداشت و به قصاص نفس محکوم شده بود.” 

اعدام این سه زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۶ فروردین ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت صدور و اجرای احکام اعدام در ایران پرداخت و در آن گزارش، تاکید کرد که حداقل ۴۸۱ اعدام – بیش از نیمی از کل ۸۵۳ اعدام ثبت شده در سال ۲۰۲۳ برای جرایم مربوط به مواد مخدر انجام شده است و از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در سال ۲۰۲۳ بالاترین میزان ثبت شده از سال ۲۰۱۵ است و نشان دهنده افزایش ۴۸ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۲ و افزایش ۱۷۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ است. اعدام در ایران، تا سال ۲۰۲۴ ادامه دارد و حداقل ۹۵ اعدام تا ۲۰ مارس ثبت شده است. تعداد اعدام های ثبت شده توسط سازمان عفو بین الملل حداقل ارقام است و این سازمان معتقد است که تعداد واقعی بالاتر است. 

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

Please follow and like us:
خروج از نسخه موبایل