یکشنبه، 30 آذر 1404 5:00 قبل از ظهر

احکام اعدام ۵ زندانی در اهواز، کرمان و کهنوج اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-xZi

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۲۹ خرداد ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام دستکم ۵ زندانی متهم به (قتل عمد) و (موادمخدر) در زندان های سپیدار اهواز، کهنوج و کرمان، اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه دوشنبه ۲۲ خرداد ماه ۱۴۰۲، هادی آل ناصر ـ متولد: ۱۳۶۸ و عباس خنجری، دو زندانی متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان سپیدار اهواز مرکز استان خوزستان، اعدام شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر سازمان حقوق بشر ایران:”این دو زندانی از زندان شیبان اهواز جهت اجرای حکم به زندان سپیدار منتقل شده بودند. آنها ۵ سال پیش به اتهام قتل ۱ نفر بازداشت و به قصاص محکوم شدند. پس از اعدام اجساد این دو زندانی تحویل خانواده‌هایشان شده و در شهر فلاحیه (شادگان) به خاک سپرده شدند.” 

در خبری دیگر به نقل از حال وش، سحرگاه امروز دوشنبه ۲۹ خرداد ماه ١۴٠٢، دانش سالاری ـ متولد: ۱۳۷۸، فرزند: خدایار، متاهل دارای ۲ فرزند خردسال اهل روستای کولگان از توابع شهرستان رودبار، زندانی متهم به (قتل عمد) در آن زندان اعدام شد. 

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است:”دانش سالاری، در سال ۱۳۹۹ در شهرستان کهنوج با اتهام قتل بازداشت و از دادگاه کیفری این شهر به اعدام محکوم شده است.” 

افزون بر این، سحرگاه یکشنبه ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۲، غلام میر ـ اهل: شهرستان زابل و ساکن زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان به همراه محمد سپاهی ـ فرزند: مهیم ـ متاهل ـ دارای سه فرزند ـ اهل: شهرستان سراوان از توابع استان سیستان و بلوچستان، دو زندانی متهم به جرائم (موادمخدر) و محبوس در زندان مرکزی استان کرمان، اعدام شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع:”محمد در سال ۱۳۹۶ در کرمان بازداشت و از دادگاه انقلاب آن شهر به اعدام محکوم شده بود.” 

لازم به اشاره است، حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۲۸ خرداد و ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، اجرای حکم اعدام فضل احمد غفران (رخشانی)، دیگر زندانی اعدام شده به همراه غلام میر و محمد سپاهی را اطلاع رسانی کرده بود. 

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم در ادامه واکنش به روند رو به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این قبیل احکام خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با حکومت جمهوری اسلامی شد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی را محکوم کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب