پنج‌شنبه، 16 بهمن 1404 12:07 قبل از ظهر

اعتراضات سراسری؛ بازداشت دستکم ۵۵۷ تن از شهروندان

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-XZx

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۵بهمن ماه ۱۴۰۴، ماموران امنیتی ـ انتظامی در شهرهای لنگرود، کرج، انزلی، بم، پرند، یزد و چهارمحال و بختیاری، جمعی ار شهروندان را دستگیر کردند و از میان آنها ۲ تن با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، طی روزهای اخیر، دستکم ۲۶۳ شهروند در شهرستان انزلی و دو شهروند دیگر هم در شهرستان لنگرود، در رابطه با اعتراضات دی ۱۴۰۴ توسط نیروهای امنیتی بازداشت شدند.

امیر وهاب‌زاده، فرمانده انتظامی شهرستان انزلی با اعلام این خبر اتهامات اولیه منتسب شده به این افراد را «اغتشاش»، «تخریب اموال عمومی» و «لیدری اعتراضات» عنوان کرده است. 

همچنین فرمانده انتظامی شهرستان لنگرود هم از بازداشت دو شهروند در رابطه با اعتراضات در این شهرستان خبر داد.

ارسلان صبح زاهدی در این خصوص ادعا کرد:”دو شهروند ۴۵ و ۴۰ ساله، جهت سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی معرفی شدند.” 

در این خبر به هویت افراد دستگیر شده اشاره ای نشده است. 

در خبری دیگر به نقل از صدا و سیما، طی روزهای اخیر، رسانه‌های رسمی داخل ایران، از بازداشت دستکم ۲۸۲ نفر در کرج، انزلی، بم، پرند و استان یزد در ارتباط با اعتراضات اخیر خبر دادند.

براساس این گزارش، دستگیرشدگان در  کرج ۸نفر، شهرستانهای انزلی، پرند و بم ۱۳۵ نفر و ۱۳۹ تبعه خارجی در استان یزد ذکر شده است. 

فرمانده انتظامی استان البرز با اعلام این خبر در تشریح آن مدعی شد:”این افراد از عاملان به آتش‌کشیدن کیوسک پلیس و ساختمان شهرداری منطقه یک کرج بوده‌اند. فرمانده انتظامی شهرستان انزلی نیز از بازداشت دو نفر خبر داد و ادعا کرد آن‌ها در آتش‌زدن یک فروشگاه زنجیره‌ای نقش داشته‌اند. همچنین فرمانده انتظامی شهرستان بم اعلام کرد یک نفر که از وی به عنوان «لیدر» یاد شده، توسط پلیس امنیت عمومی شناسایی و بازداشت شده است.” 

همچنین خبرگزاری تسنیم به نقل از روابط عمومی سپاه حیدر واقع در پرند اعلام کرده که ۱۳۵ نفر در جریان اعتراضات اخیر این شهر بازداشت شده‌اند. در اطلاعیه این نهاد، بازداشت‌شدگان به «تخریب اموال عمومی و هتک حرمت مقدسات ملی و مذهبی» متهم شده‌اند.

این خبرگزاری در ادامه هم از بازداشت ۱۳۹ تبعه خارجی در استان یزد خبر داد. احمد نگهبان، فرمانده انتظامی استان یزد، مدعی شد این افراد با «سوءاستفاده از فضای اجتماعی موجود» در سازماندهی و هدایت اعتراضات نقش داشته و در برخی موارد با شبکه‌هایی در خارج از کشور در ارتباط بوده‌اند.

در این گزارش‌ها، به هویت، نام نهاد دستگیر کننده، محل نگهداری و وضعیت حقوقی بازداشت‌شدگان اشاره‌ای نشده است.

در خبری دیگر به نقل از پیام ما، طی روزهای گذشته، دستکم ۱۱ تن از فعالان محیط زیست، در ارتباط با اعتراضات سراسری دی ۱۴۰۴، بازداشت شدند و از میان آنها فقط ۲ تن با قید وثیقه آزاد شدند. 

در این گزارش آمده است: تاکنون ۱۱ کنشگر محیط‌زیست بازداشت شده‌اند و که از میان آنها دو تن با تودیع وثیقه آزاد شده‌اند.

همچنین، شینا انصاری ـ‌ رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست در مکاتبه‌ای با رئیس قوه قضائیه خواستار آزادی کنشگران بازداشت‌شده در اعتراضات اخیر شد.

در این گزارش به هویت افراد بازداشت شدند، روند قضایی پرونده و وضعیت این افراد اشاره ای نشده است.  

در خبری دیگر به نقل از اعتماد آنلاین و نورنیوز، طی روزهای اخیر، ادارات کل اطلاعات استانهای یزد و چهارمحال و بختیاری با انتشار ۲ اطلاعیه جداگانه از بازداشت به ترتیب ۱۸۸ و ۸۵ شهروند در این استان ها در رابطه با اعتراضات سراسری دی‌ماه ۱۴۰۴، خبر دادند. 

اداره کل اطلاعات استان یزد در اطلاعیه‌ای اعلام کرد:”تاکنون ۱۸۸ نفر از کنش گران اصلی اعتراضات دی ماه که بیش از ۷۰ نفر از آنها از “لیدرهای خیابانی و خرابکاران اصلی در آتش زدن اماکن عمومی و ادارات دولتی” بودند، شناسایی، دستگیر و پرونده قضایی آنان به جریان افتاده است.”

 اداره کل اطلاعات چهارمحال و بختیاری هم از بازداشت بیش از ۸۵ شهروند در رابطه با اعتراضات سراسری دی ‌ماه خبر داد. این نهاد امنیتی با انتشار اطلاعیه ای این افراد را لیدرهای اعتراضات این استان، معرفی کرده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب