شنبه، 25 بهمن 1404 7:07 بعد از ظهر

بازداشت شماری از شهروندان در شهرری در پی تجمع با خواست احترام به پیکر رضاشاه

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-aIb

بازداشت.jpgنیروهای انتظامی و امنیتی روز گذشته شماری از افرادی را که با خواست احترام به پیکر رضاشاه در نزدیکی «حرم عبدالعظیم» در شهرری تجمع کرده بودند، بازداشت کرده‌اند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، به دنبال انتشار فراخوان های تجمع با خواست احترام به پیکر رضاشاه، از روز گذشته ۵ اردیبهشت جو «حرم عبدالعظیم» در شهرری امنیتی گشته و شماری از شهروندان پس از تجمع در نزدیکی این محل از سوی نیروهای امنیتی و انتظامی دستگیر شده اند. دکتر کامران ایازی، وبلاگ نویس وفعال مدنی یکی از این بازداشت شدگان است که تا کنون از محل نگهداری وی اطلاعی به دست نیامده است. همچنین گزارش شده مریم شریعتمداری، از دختران خیابان انقلاب، روز گذشته در شهرری همراه با مادرش، میترا جمشیدزاده، بازداشت شده است. مأموران امنیتی هر دو آنان را مورد ضرب و شتم قرار داده اند و میترا جمشیدزاده را ساعت ۱ بعد از نیمه شب در بیابان رها کردند.

 شایان ذکر است، شاهزاده رضاپهلوی ۴ اردیبهشت ماه در فراخوانی که از مردم خواسته بود، با تجمعات مسالمت آمیز یاد ون ام رضاشاه را گرامی بدارند. او در فراخوان خود تأکید کرده بود «پس از بررسی تمام شواهد و جوانب، ما به این نتیجه رسیده‌ایم که پیکر پیداشده در شهرری به احتمال بسیار قوی به رضاشاه تعلق دارد.»

جسد رضا شاه ۲ اردیبهشت در بخش غربی «آستان حضرت عبدالعظیم شهرری» (محوطه نزدیک مقبره سابق رضا شاه) طی خاکبرداری کشف شد.

جسد داخل محفظه‌ای بتنی بوده و همراه آن وسایلی چون شمشیر هم کشف شده است. تصاویری که از زمان دفن شدن رضاشاه منتشر شده او را در اونیفورم نظامی نشان می‌دهد.

شماری از مسئولان جمهوری اسلامی مدعی شده‌اند که در نزدیکی محل حفاری پیش از این قبرستانی وجود داشته و از این رو، کشف جسد به هنگام خاک‌برداری و حفاری در چنین مکان‌هایی پدیده‌ای عادی است.

حسن خلیل‌آبادی، رئیس کمیسیون میراث فرهنگی‌، مدعی شده که جسد پس از آن مجددا در همان محل دفن شده است حال آنکه برخی دیگر از مسئولان از انتقال جسد در یک محفظه فلزی به خارج از محوطه یاد شده، سخن گفته‌اند.

آرامگاه رضا شاه در کنار حرم عبدالعظیم بناگذاشته شده بود. این آرامگاه در اوایل انقلاب به دست صادق خلخالی تخریب شد. صادق خلخالی، روحانی شیعه، با حکم روح‌الله خمینی به عنوان حاکم شرع دادگاه های انقلاب پس از بهمن ۱۳۵۷ منصوب شده بود. آقای خلخالی در خاطرات خود گفته است از اینکه نتوانسته بود در جریان تخریب آرامگاه رضاشاه به پیکر او دست پیدا کند، متعجب و در حسرت بوده است.

لازم به ذکر است که در اصل ۲۷ از قانون اساسی به صراحت اشاره شده است که آزادی تشکیل اجتماعات و راهپیمایی‌ها برای شهروندان آزاد میباشد ولی حکومت جمهوری اسلامی قوانین تصویب شده توسط خود را هم تفسیر به رای میکند و آنها را نقض میکند .

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب