https://wp.me/p6xuBy-AKP
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۶شهریور ماه ۱۴۰۲، معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش از شناسایی ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ کودک شش تا ۱۱ ساله بازمانده از تحصیل در کشور خبر داد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایسنا، روز یکشنبه ۵ شهریور ماه ۱۴۰۲، معصومه نجفی پازوکی، معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، از وجود ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ کودک با سنین ۶ تا ۱۱ ساله ایرانی بازمانده از تحصیل خبر داد.
معاون ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، ضمن تاید بر اینکه تا سال ۱۴۰۱، کار دقیقی برای شناسایی بازماندگان از تحصیل صورت نگرفته، افزود:”باکارهای آماری دقیقی که انجام دادیم پس از شفاف ساری کامل، بازماندگان از تحصیل ما ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ نفر شد.”
این مقام مسئول در وزارت آموزش و پرورش همچنین خاطرنشان کرد:”بنابراین در حال حاضر آمار بازمانده از تحصیل ایرانی در مقطع ابتدایی ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ نفر است. در واقع وضعیت حدود ۴۴ هزار نفر به کمک سامانه طراحی شده شناسایی شد.”
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود تاکید کرد:”این آمار با کنار گذاشتن آمار فوت شدگان، مهاجرتها، افراد داری بیماری صعب العلاج که شرایط خاص دارند احصاء شده است، یعنی این ۱۶۰ هزار و ۴۷۹ کودک شش تا ۱۱ ساله ایرانی شرایط و وضعیت عادی داشتند اما مدرسه نرفتهاند.”
پس از این هم معصومه نجفی پازوکی ضمن اعلام آماری بسیار نزدیک به رقم اعلام شده در تشریح آن به میزان دستکم ۱۶۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل در ایران اشاره کرد و افزودن بود این میزان فقط برای بازماندگان از تحصیل در مقطع ابتدایی بوده و ممکن است تعدادی هم باشند که هنوز شناسایی نشدهاند.
این صحبتها از طرف معاون پیشین وزارت آموزش و پرورش در حالی عنوان می شود که در تاریخ ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۱، مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده نرخ جذب بســیار ناچیز کودکان بازمانده از تحصیل در کنار تعداد بالای ترک تحصیل سالیانه از میزان ۳۴۷ هزار نفر تا ۲۷۰ هزار نفر، سبب شده روند بازماندگی از تحصیل در نظام آموزش و پرورش روبه رشد باشد.
- بیشتر بخوانید: افزایش ۱۷ درصدی تعداد دانش آموزان بازمانده از تحصیل در ایران
فقر و محرومیت از تامین اجتماعی شهروندان ایران در حالی رو به گسترش است که در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر، بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.
همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

