یکشنبه، 21 دی 1404 2:12 قبل از ظهر

صدور حکم حبس برای اولدوز قاسمی، فعال اجتماعی توسط شعبه یک دادگاه انقلاب ارومیه

اولدوز قاسمی فعال اجتماعی
لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-c5L

اولدوز قاسمی، فعال اجتماعی اهل ارومیه، توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. این حکم به صورت غیابی صادر شده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران، اولدوز قاسمی، فعال اجتماعی اهل ارومیه، در تاریخ ۱۹ آبان ماه  توسط شعبه یک دادگاه انقلاب این شهر به یک سال حبس تعزیری محکوم شد. حکم صادره برای این فعال ترک آذری بصورت غیابی صادره شده است. بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران: “خانم قاسمی روز ۱۹ آبان‌ماه پس از تماس‌های مکرر و تهدید خانواده، به همراه وکیل خود در شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی دادگستری ارومیه حاضر شد. ایشان در این شعبه شفاها مطلع شد که به اتهام “تبلیغ علیه نظام از طریق ایراد سخنرانی بر مزار فرزاد اسدپور یکی از جان باختگان اعتراضات سال ۱۳۸۵ مناطق ترک نشین” با استناد به ماده ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به یک سال حبس تعزیری محکوم شده است”. وی افزود: “آقای صبرعلی چابک قاضی شعبه یک دادگاه انقلاب اعلام کرده است که به علت عدم حضور خانم قاسمی در موعد مقرر رأی صادره غیابی بوده و قابل واخواهی است همچنین ایشان به رئیس دفتر شعبه یک دادگاه انقلاب گفته‌اند که رأی صادره را شفاها برای اطلاع خانم قاسمی قرائت نماید و از ارائه نسخه کتبی حکم به ایشان خودداری کردند”.
لازم به ذکر است که اولدوز قاسمی، در رابطه با همین پرونده در تاریخ ۱۵ شهریور‌ماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی شهر ارومیه بازداشت و سپس در همان روز پس از تفهیم اتهام با قرار وثیقه از بازداشتگاه پلیس امنیت ارومیه آزاد شد.

پیش‌تر یک منبع مطلع در خصوص این بازداشت به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفته بود: “روز سیزده شهریورماه مامورین لباس شخصی به منزل مادری خانم قاسمی رفته و پس از ضبط تعدادی کتاب و لبتاپ و تلفن همراه طی دو برگه احضاریه اولدوز قاسمی و رحمان قاسمی را به پلیس امنیت واقع در محله نه‌پله ارومیه احضار کردند و روز چهاردهم شهریورماه در پی حضورشان در پلیس امنیت هر دو چندین ساعت مورد بازجویی قرار گرفتند. پس از بازجویی رحمان آزاد اما اولدوز بازداشت شد. بازجویی از این دو نفر به علت حضور آنها در منزل خانواده یکی از کشته‌شدگان اعتراضات خردادماه ۸۵ در مناطق ترک نشین صورت گرفته است”.

اعتراضات مورد اشاره در سال ۸۵ منجر به کشته شدن تعدادی از معترضان توسط نیروهای انتظامی و امنیتی شد.
لازم به ذکر است حقوق بشر در ایران در تاریخ پنجم خردادماه سال جاری در گزارشی از بازداشت اولدوز قاسمی به همراه چند تن از فعالان آذربایجان غربی که برای برگزاری دوازدهمین سالگرد کشته شدگان اعتراضات خونین خرداد ۸۵ در گلزار شهدای شهرستان نقده جمع شده بودند توسط نیروهای امنیتی خبر داده بود.

همچنین حقوق بشر در ایران در تیرماه امسال نیز گزارش کرده بود اولدوز قاسمی و رحمان قاسمی نیز در تجمعات مراسم قلعه بابک در ۱۶ تیرماه سال جاری توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در بیستم همان ماه آزاد شدند.

سرکوب فعالان مدنی و شهروندان بدلیل فعالیتهای مسالمت آمیز آنها مصداق بارز سرکوب آزادی بیان در ایران و نقض اسناد حقوق بشر, ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر میباشد.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب