پنج‌شنبه، 04 دی 1404 2:17 قبل از ظهر

صدور حکم شلاق و حبس برای ۶ تن از شهروندان بازداشت شده در تجمعات اعتراضی دیماه در اراک

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-bTr

صدور حکم.jpgشش تن از شهروندان بازداشت شده در تجمعات اعتراضی دیماه در اراک توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری ۲ اراک در مجموع به ۶ سال حبس و ۴۴۴ ضربه شلاق محکوم شدند.

به گزارش حقوق بشر در ایران,  شش تن از شهروندان بازداشت شده در تجمعات اعتراضی سراسری دیماه سال گذشته در شهر اراک توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو این شهر جمعاً به ۶ سال حبس تعزیری و ۴۴۴ ضربه شلاق تعزیری به اتهام , “اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” محکوم شده اند. لازم به ذکر است که حکم پنج نفر از این افراد با اعتراض به رأی صادره، توسط دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی به حالت تعلیق درآمد و حکم یک نفر دیگر نیز با عدم اعتراض به رأی دادگاه، قطعی شد. یک نکته در پرونده تمامی ۶ نفر از این شهروندان حائز اهمیت است و آن این است که تمامی این افراد پیش‌تر به اتهام “اخلال در نظم و آسایش عمومی از طریق شرکت در تجمعات غیرقانونی” به ۱ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق تعزیری با احتساب ایام بازداشتی قبلی، محکوم شده بودند. محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر در این خصوص به گزارشگر حقوق بشر در ایران گفت: “از میان این افراد یک تن به نام “حسین آقا علیدادی”، شغل: سبزی‌فروش، به دلیل اینکه به حکم صادره اعتراض نکرده بود حکم ۱ سال حبس تعزیری و ۷۴ ضربه شلاق او قطعی شد. این فرد به جاسوسی نیز متهم شده بود که از این اتهام تبرئه شد. پنج نفر دیگر به حکم صادره اعتراض کرده بودند و دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی مستقر در اراک حکم آنها را موقتا به حالت تعلیق درآورد”. تا لحظه تنظیم این خبر از اسامی پنج نفر دیگر اطلاعی در دست نیست.

همچنین در مرداد ماه سال جاری نیز یازده تن از شهروندان بازداشت شده در اعتراضات سراسری دی ماه در شهرستان شازند ازجمله محمد نجفی، وکیل دادگستری و فعال حقوق بشر توسط شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو اراک به ریاست قاضی محمدرضا عبداللهی، به صورت گروهی محاکمه و به حبس و شلاق محکوم شدند. لازم به ذکر است که پرونده این ۱۱ فعال مدنی در شعبه اول دادگاه تجدیدنظر استان مرکزی در حال رسیدگی و در مرحله تجدیدنظر خواهی میباشد.

کنوانسیون بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی صراحتاً استفاده از مجازات‌های تحقیر آمیز و نافی کرامت انسانی مانند شلاق را ممنوع کرده است.

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور در آخرین گفتگوی خود در این باره اذعان کرد: “اعتراضات دی‌ماه ۹۶ در ۱۰۰ شهر ایران روی داد که این اعتراضات در ۴۰ شهر به خشونت کشیده شد”.

 

 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب