سه‌شنبه، 02 دی 1404 11:38 بعد از ظهر

صدور قرار وثیقه برای محمدحسین زاده و یک فعال مدنی دیگر محبوس در قرنطینه زندان اوین

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-cQT

سید مجید حسینی و محمد حسین زاده دو فعال مدنی ساکن تهران که در تاریخ ۱۷ دی ماه سالجاری به همراه یک فعال مدنی دیگر بنام محمود”آرشام” رضائی توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و سپس به بند امنیتی  زندان اوین منتقل شده بودند روز شنبه ۲۹ دی ماه به دادسرای امنیت واقع در زندان اوین منتقل شدند و مورد تفهیم اتهام  قرار گرفتند و با صدور قرار وثیقه برای هرنفر دویست میلیون تومانی راهی قرنطینه زندان اوین شد. برای آرشام رضائی قرار وثیقه دویست و پنجاه میلیون تومانی صادر شده است.

به گزارش حقوق بشر در ایران در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۳۹۷ سه فعال مدنی بنامهای محمود”آرشام” رضائی , محمد حسین زاده و سید مجید حسینی در تهران و در حوالی میدان انقلاب توسط نیروهای اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت و سپس نیروهای امنیتی تک به تک آنها را به محل سکونتشان منتقل و منازل آنها را مورد تفتیش قرار دادند و هر سه  فعال مدنی را به بند امنیتی متعلق به سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل کردند.  بنقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران, نیروهای امنیتی در وحله اول اقدام به بازداشت محمود” آرشام” رضائی نمودند و با ضبط کردن گوشی تلفن همراه این فعال مدنی وی را با ضرب و شتم وادار به تماس با “محمد حسین زاده” و “سید مجید حسینی” نمودند و دقیقا در زمانی که این دو فعال مدنی به مکان حضور محمود”آرشام” رضائی رسیدند نیروهای اطلاعات سپاه در اقدامی هماهنگ این دو فعال مدنی را بازداشت و روانه بازداشتگاه کردند. این منبع مطلع همچنین افزود,هر سه فعال مدنی تا روز ۲۹ دی ماه که به دادسرای امنیت جهت تفهیم اتهام  منتقل شدند در سلول انفرادی نگهداری میشدند. لازم به ذکر است که در زمان بازداشت هر سه فعال مدنی حقوق بشر در ایران با انتشار گزارشی فقط بازداشت محمود”آرشام” رضائی را به همراه محمد حسین زاده دیگر فعال مدنی را اطلاع رسانی کرده بود.

حقوق بشر در ایران در تاریخ ۲۹ دی ماه,  طی گزارشی از انتقال آرشام رضائی به دادسرای امنیت مستقر در زندان اوین و تفهیم سه  اتهام: تبلیغ علیه نظام, اجتماع و تبانی و توهین به رهبری و همزمان صدور قرار وثیقه دویست و پنجاه میلیون تومانی برای این فعال مدنی  و انتقال به قرنطینه زندان اوین  اطلاع رسانی کرده بود.

در تاریخ  ۱۹ دی ماه حقوق بشر در ایران گفتگوئی کوتاه با مادر محمود(آرشام) رضائی داشته است. 

لازم به ذکر است, محمود”آرشام” رضائی , سید مجید حسینی و محمد حسین زاده در حال حاضر در قرنطینه زندان اوین نگهداری می شوند و  از اتهامات منتسبه به این دو فعال مدنی اطلاعاتی در دست نیست و با توجه به صدور قرار وثیقه برای هر یک از این فعالان مدنی, در صورتی که خانواده های آنها بتوانند نسبت به تامین قرار وثبقه اقدام کنند این سه فعال مدنی میتوانند بصورت موقت و تا زمان برگزاری دادگاه با قید وثیقه آزاد شوند.

همچنین خانواده محمود”آرشام” رضائی با توجه به ناتوانی در تامین مبلغ وثیقه در تلاش هستند تا بتوانند با تبدیل قرار وثیقه به قرار کفالت نسبت به آزادی فرزند خود اقدام کنند.

سرکوب فعالان مدنی در ایران با توجه به نوع فعالیتهای مسالمت آمیز آنها ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, از جمله ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که بر محق بودن افراد بر انتشار افکار و عقاید خود بدون ملاحظات مرزی تاکید کرده است نیز میباشد. همچنین در ماده ۲۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به صراحت بر حق افراد بر تشکیل و برپائی راهپیمائی و تجمعات اعتراضی مسالمت آمیز تاکید شده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب