دوشنبه، 01 دی 1404 12:45 قبل از ظهر

مدارسی که آب و سرویس بهداشتی ندارند/ دانش‌آموزان به دلیل نداشتن پول کتاب ترک تحصیل می‌کنند

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-29Z

139507141116565578848884-765x510.jpgماجرای تحصیل دانش‌آموزان روستایی،‌ عشایری و کودکان کار قصه پرغصه خود را دارد. دانش‌آموزان مناطق روستایی و عشایری باید با به جان خریدن محرومیت‌ها و تحمل سختی‌ها به تحصیل بپردازند، طی کیلومتر‌ها مسیر برای رسیدن به مدرسه، کمبود امکانات آموزشی، تحصیل در مدارس فرسوده و کپری و ادامه تحصیل با حضور در مدارس شبانه‌روزی و دوری از خانواده تنها بخشی از سختی‌های تحصیل در مناطق محروم کشور است. به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از تسنیم، سیستان و بلوچستان به عنوان محروم‌ترین استان کشور در بحث فضای آموزشی شناخته می‌شود. پس از آن بیشترین محرومیت‌ها سهم جنوب استان کرمان و آذربایجان غربی است و مدارس روستایی این استان‌ها قدمت بسیار بالایی دارند و هر لحظه امکان فرو ریختن ساختمان مدرسه وجود دارد. شورای رفع محرومیت از چهار استان کشور با حضور مسئولان آموزش‌وپرورش و معاون توسعه روستایی مناطق محروم کشور برای رفع محرومیت از مدارس این استان‌‌ها تشکیل شد اما نتیجه و بروندادی مشهودی برای بهبود وضعیت مدارس این مناطق حاصل نشد.

احمد حمزه نماینده مردم کهنوج در مجلس شورای اسلامیدر خصوص وضعیت مدارس جنوب کرمان اظهار کرد:‌ اعتبارات آموزش‌وپرورش برای نوسازی مدارس فرسوده و تخریبی کافی نیست و این سؤال مطرح است که برای بازسازی و تعمیر مدارس فرسوده چه مقدار بودجه اختصاص یافته است؟

وی افزود:‌ در بحث بودجه سنواتی باید توجه بیشتری به مدارس تخریبی و فرسوده داشت هم‌اکنون حتی برای تعمیر صندلی‌های فرسوده مدارس می‌گویند بودجه نداریم.

نماینده مردم کهنوج گفت:‌ متأسفانه بیشترین توجه و تمرکز آموز‌ش‌وپرورش بر مدارس مراکز استان‌ها و مناطق شهری است و در مناطقی که مردم آن مطالبه‌گر هستند، اعتبارات بیشتری را هزینه می‌کنند اما به مناطق محروم که مردم آن‌ها مطالبه‌گر نیستند، توجهی ندارند و تقسیم منابع مالی عادلانه نیست.

حمزه بیان کرد:‌ کمیسیون تلفیق مجلس سه میلیارد دلار برای تعمیر و بازسازی مدارس فرسوده تصویب کرده است که در صورت رأی آوردن در صحن علنی مجلس، منجر به ایجاد تحول در بحث نوسازی مدارس می‌شود.

وی با اشاره به این‌که در منطقه کهنوج عمق محرومیت مدارس آ‌نقدر زیاد است که حتی دو هزار سرویس بهداشتی کمبود دارند، گفت:‌ بسیاری از مدارس آب ندارند و چندین مدرسه در قلعه گنج ساخته شده است که در خرید امتیاز برق ناتوان مانده‌اند.

نماینده مردم کهنوج عنوان کرد:‌ مدارس مناطق محروم مشکلاتی دارند که اگر آن را برای ساکنان شهرهای بزرگ و پایتخت بازگو کنیم غیرقابل باور است و این موضوع عجیب است که دانش‌آموزی به دلیل نداشتن پول خرید کتاب قید تحصیل را بزند.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب