یکشنبه، 12 بهمن 1404 11:51 بعد از ظهر

نسرین ستوده در اعتراض به فشار برای امضا تعهدنامه رعایت حجاب، از ملاقات کابینی خودداری کرد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-bEM

نسرین ستوده.jpgنسرین ستوده , وکیل و فعال حقوق بشر محبوس در زندان اوین , در اعتراض به آزار و اذیت بر سر موضوع رعایت حجاب در زمان ملاقات کابینی و فشار به او برای «امضا تعهدنامه‌ای مبنی بر حفظ کامل حجاب»، از ملاقات هفتگی خود در روز یکشنبه ۲۵ شهریورماه صرفنظر کرده و «در اعتراض به این آزارها» اعلام کرده دیگر به سالن ملاقات نخواهد رفت. خانم ستوده همچنین در اعتراض به فشارها و آزار و اذیت خانواده و دوستانش از سوی ماموران وزارت اطلاعات از روز سوم شهریور ماه در اعتصاب غذا (تر) به سر می‌برد. به گزارش حقوق بشر در ایران , بنقل از یک منبع مطلع , مدیر سالن ملاقات زندان اوین پیش از ملاقات روز ۲۵ شهریور ماه به مهراوه خندان دختر خانم ستوده و آقای رضا خندان اعلام کرده «از طرف دادستانی برای حجاب او و خانم ستوده نامه آمده که در صورت رعایت نکردن اجازه ملاقات به آنها داده نشود.» به گفته این منبع مطلع در حالی دختر نسرین ستوده مورد تهدید قرار گرفته که «پوشش دختر ایشان مثل همیشه بود و هیچ مشکلی نداشت.» مهراوه و نیما خندان این هفته قادر به دیدار مادرشان در زندان اوین نشدند.

این منبع مطلع ادامه داد , مهراوه خندان ۱۸ ساله با اظهار اینکه پیش از ملاقات هفتگی، نسرین ستوده و خود او سر موضوع حجاب اذیت شده‌اند به حقوق بشر در ایران گفت: «امروز در سالن ملاقات زمانی که در منتظر نشسته بودیم تا اسم ما را صدا بزنند توسط مدیر کال سالن ملاقات تهدید شدم که اگر حجاب خود را رعایت نکنم از ورود من به سالن جلوگیری می‌شود و سپس هشدار داد که از طرف دادستان برای حجاب من و مامان نامه آمده که در صورت رعایت نکردن حجاب اجازه ملاقات داده نمی‌شود. اما پوشش من مثل همیشه بود و هیچ مشکلی نداشت.»

این منبع همچنین ادامه داد: «زمانی که وارد سالن شدیم پس از نیم ساعت انتظار هم‌بندی‌های مادرم گفتند که از مادر تعهدنامه‌ی کتبی مبتنی بر حفظ کامل حجاب خواستند که با مخالفت مادر مواجه شدند. بعد از آن مادر اعلام کردند که در اعتراض به این موضوع از این پس از حاضر شدن در ملاقات و تلفن زدن خودداری خواهد کرد.»
به گفته این منبع مطلع «گاهی روسری مادر در زمان ملاقات از سرش پایین می‌افتاده و ماموران هم چیزی نمی‌گفتند.»

این منبع در انتها گفت : «گویا پس از بازداشت پدرم تصمیم براعمال فشار بر ما در روزهای ملاقات گرفته‌اند.»

لازم به توضیح است ,  رضا خندان همسر نسرین ستوده , صبح روز ۱۳ شهریور ماه توسط ماموران امنیتی بصورت تلفنی برای بازجوئی احضار شده بود و از آنجائی که این احضار به لحاظ قانونی دارای وجه نبود ایشان در خواست احضار را قبول نکردند و سپس با تهدید به بازداشت از سوی ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شد. او متهم به سه اتهام«اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «ترویج و اشاعه بدحجابی» شده است. رضا خندان پس از بازداشت نسرین ستوده با رسانه ها در مورد وضعیت همسرش اطلاع‌رسانی می‌کرد . آقای خندان پیش از بازداشت در مصاحبه ای که با حقوق بشر در ایران داشت گفت که مصاحبه‌های او و جمع‌آوری پیکسل «من با حجاب اجباری مخالفم» در خانه‌اش از سوی ماموران وزارت اطلاعات مصادیق اتهامات او به حساب آمده‌اند. برای آقای خندان قرار وثیقه به مبلغ ۷۰۰ میلیون تومان صادر شده با این حال رضا خندان به دلیل اینکه معتقد است جرمی مرتکب نشده با پرداخت چنین وثیقه سنگینی تاکنون موافقت نکرده و همچنان در زندان اوین است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب