پنج‌شنبه، 04 دی 1404 4:20 قبل از ظهر

وجود یک میلیون بی‌شناسنامه در کشور؛ تعداد افراد بی‌شناسنامه به شدت در حال افزایش است

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-60i

نداشتن-شناسنامه-765x510.jpgعضو کمیسیون اجتماعی مجلس از وجود یک میلیون افراد بی شناسنامه در کشور خبر داد.

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از خانه ملت، رضا شیران خراسانی با یادآوری آخرین وضعیت طرح اصلاح موادی از قانون تابعیت با بیان اینکه هنوز کمیسیون مشترک برای بررسی این طرح تشکیل نشده است، گفت: «در شهریور ماه سال گذشته یک فوریت این طرح که یکی از بندهای آن مربوط به فرزندان حاصل از مادر ایرانی و پدر غیر ایرانی است تصویب و مقرر شد برای بررسی بیشتر طرح کمیسیون مشترکی از اعضای کمیسیون های قضایی و حقوقی، امنیت ملی و سیاست خارجی، شوراها و امور داخلی کشور، برنامه، بودجه و محاسبات و همچنین اجتماعی تشکیل شود اما متاسفانه این کمیسیون هنوز تشکیل نشده است.» نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: «البته کمیسیون قضایی و حقوقی بر این باور است که این کمیسیون صلاحیت رسیدگی به این طرح را دارد و ما هم اعلام کردیم طبق نظر کمیسیون مذکور بهتر است کمیسیون قضایی طرح را بررسی کند بر این اساس قرار بود این موضوع در هیات رئیسه مطرح شود اما تاکنون در هیات رییسه مطرح نشده و چنانچه هیات رییسه رسیدگی نکنند مجبور هستیم طبق آیین نامه داخلی مجلس با امضای تعدادی از نمایندگان تقاضای طرح آن را در صحن داشته باشیم.»

شیران خراسانی با بیان اینکه در اصلاح جدید قانون تابعیت به دنبال انتقال تابعیت از طرف مادر به فرزند هستیم، افزود: «در تابعیت دو اصل مهم مانند خون و خاک وجود دارد که به آن تابعیت ذاتی یا اصلی گفته می شود اما تابعیت اکتسابی به معنای این است که افراد از کشور ثالثی تقاضای تابعیت آن کشور را از طریق مسیرهای قانونی کنند.»

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه در دنیا انتقال تابعیت از طریق مادر امری پذیرفته شده است، تصریح کرد: «به دنبال آن هستیم با اصلاح قانون مدنی تابعیت از طریق مادر به فرزند امکان پذیر شود تا کودکان حاصل از مادر ایرانی و پدر غیرایرانی، ایرانی محسوب شده و مشکلات آنها مرتفع شود.»

وی با یادآوری اینکه در اوایل انقلاب تعداد زیادی از اتباع بیگانه از طریق مرزهای شرقی وارد کشور شدند، گفت: «عمده این افراد از کشورهای افغانستان و پاکستان وارد کشور شده و با زنانی از خانواده های بی بضاعت و فقیر ازدواج کردند که حاصل چنین ازدواج هایی فرزندان بی شناسنامه و بدون اسناد هویتی هستند.»

نماینده مردم مشهد و کلات از وجود یک میلیون بی شناسنامه در کشور خبر داد و افزود: «متاسفانه تعداد این افراد به شدت رو به افزایش بوده این در حالی است که بی شناسنامه ها به دلیل نداشتن اسناد سجلی از حقوق شهروندی مانند یارانه، بیمه و …محروم هستند.»

شیران خراسانی با یادآوری اینکه کودکان بی شناسنامه ثمره حضور اتباع بیگانه غیرمجاز در کشور است، ادامه داد: «بی شناسنامه ها در تمامی شهرها و استان های کشور به ویژه استان های مرزی حضور دارند و به دلیل آنکه نسل های بعدی نیز از اسناد هویتی بی بهره هستند از این رو اگر با بی تفاوتی از کنارشان بگذریم با آسیب دیدگی ثانوی مواجه می شوند به گونه ای که دختران در سن ازدواج بی شناسنامهرمجبور هستند مانند خود با بی شناسنامه ها ازدواج کنند که حاصل چنین ازدواجی تولد کودکان بی شناسنامه است؛ البته تعداد زیادی از کودکان کار نیز حاصل این ازدواج ها است.»

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب