دوشنبه، 01 دی 1404 11:05 بعد از ظهر

گزارشی از وضعیت مینو روزه دار، زندانی سیاسی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-WXP

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۶آذر ماه ۱۴۰۴، مینو روزه دار، در حال تحمل دوران حبس تعزیری خود است

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۱۶ آذر ماه ۱۴۰۴، مینو روزه دار، زندانی سیاسی، محبوس در زندان اوین، در حال تحمل دوران حبس خود است. 

براساس این گزارش، مینو روزه دار از تاریخ ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۴، در حال تحمل دوران حبس تعزیری خود در زندان اوین است. 

همچنین، پیشتر هم جلسه دادرسی به اتهامات مینو روزه دار، اواسط اسفند ماه ۱۴۰۳، توسط قاضی ایمان افشاری در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، برگزار و این شهروند از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به تحمل ۱ سال و ۲ ماه حبس تعزیری و پرداخت ۳۰۰ میلیون ریال جریمه نقدی، محکوم شد اما با توجه به فقدان سابقه کیفری، اجرای آن حکم برای مدت ۴ سال تعلیق شده بود. 

 مینو روزه دار، نخستین مرتبه در دی ماه ۱۴۰۳، توسط نیروهای امنیتی در تهران، دستگیر و پس از انتقال به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهاماتی از قبیل «تبلیغ علیه نظام در فضای مجازی» و «توهین به رهبری در فضای مجازی» در شعبه ۵ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳ تهران، به بند عمومی زندان اوین منتقل و در تاریخ ۱۴ اسفند ماه ۱۴۰۳، با تودیع قرار وثیقه آزاد شده بود. 

در نظام‌های حقوقی مبتنی بر استانداردهای بین‌المللی حقوق بشر، بلاتکلیفی متهم در بازداشت و محرومیت او از حق دسترسی به وکیل در مراحل اولیه بازجویی و بازپرسی از جدی‌ترین موارد نقض حقوق بنیادین افراد محسوب می‌شود.

بلاتکلیفی در بازداشت

بلاتکلیفی یعنی نگه‌داشتن فرد در بازداشت بدون:

  • اعلام روشن و فوری علت بازداشت،

  • اطلاع‌رسانی درباره اتهام،

  • دسترسی به مرجع قضایی مستقل برای اعتراض به بازداشت،

  • تعیین تکلیف پرونده در یک بازه زمانی معقول.

این وضعیت از دید میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، یک نوع محرومیت خودسرانه از آزادی است و امکان سوء‌استفاده، فشار روانی و نقض گسترده‌تر حقوق متهم را افزایش می‌دهد.

محرومیت از حق دسترسی به وکیل

براساس اسناد بین‌المللی، از جمله:

  • ماده ٩ و ١۴ میثاق حقوق مدنی و سیاسی،

  • اصول بنیادین سازمان ملل درباره نقش وکلا،

هر متهم، صرف‌نظر از نوع اتهام، باید بلافاصله پس از بازداشت بتواند:

  • به وکیل منتخب خود دسترسی داشته باشد،

  • از مشاوره محرمانه با وکیل برخوردار شود،

  • در تمام مراحل بازجویی و بازپرسی حضور وکیل را داشته باشد.

محروم کردن فرد از وکیل در مراحل آغازین، خطر اخذ اعترافات اجباری، اعمال فشار، بازجویی‌های غیرقانونی و نقض حق دادرسی عادلانه را به شدت افزایش می‌دهد.

 جمع‌بندی

بلاتکلیفی در بازداشت و محرومیت از وکیل در مراحل اولیه

 نقض جدی اصول دادرسی عادلانه

 محرومیت از حق دفاع

 افزایش احتمال بهره‌گیری از فشار، تهدید و اعترافات غیرمعتبر

تضاد آشکار با تعهدات حقوق بشری دولت‌ها

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب