سه‌شنبه، 21 بهمن 1404 11:34 بعد از ظهر

دکان جدیدی برای روحانیت؛ پیشنهاد تشکیل وزارت امر به معروف و نهی از منکر!

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/s6xuBy-35998

amre_be_maarof.jpgبدون تردید وزیر و معاونان همچین وزارتخانه ه‏ایی، روحانیونی از حوزه‎های علمیه خواهند بود و مازاد بر بودجه‌‏هایی که تا کنون داشته‎اند بازهم طلب پول و کمک از دولت و بیت‎الملل خواهند داشت تا خود را اداره کنند.

به گزارش حقوق بشر در ایران ، حسین نوری همدانی، از مراجع تقلید بلند پایه ایران بار دیگر بر لزوم تشکیل وزارتخانه «امر به معروف و نهی از منکر» تاکید کرده و گفته « اگر فریضه امر به معروف و نهی از منکر اجرا شود در جامعه امنیت، اخلاق، اشتغال و سایر موضوع‎ها اجرا خواهد شد، آمران و ناهیان کسانی باشند که اهل معرفت، درک نسبت به معروف و منکر باشند، نسبت به زشتی‎ها و بد اخلاقی‌های جامعه بی‎تفاوت نباشند و با زبان و قدرت تذکر دهند. بحث تشکیل وزارت «امر به معروف و نهی از منکر» در دولت محمود احمدی‎نژاد مطرح شد و مبنای آن هم تاکیدات علی خامنه‌‏ای به لزوم ترویج امر به معروف و نهی از منکر در جامعه بود.
گرچه در دولت احمدی‎نژاد در ظاهر از این طرح استقبال شد، اما زیر سایه کمبود بودجه نه تنها این وزارتخانه تاسیس نشد بلکه تعدادی از وزارتخانه‎ها مثل وزارت ورزش و رفاه ادغام شد و وزارت ورزش و جوانان از دل آن بیرون آمد تا بار مالی از روی دوش دولت‎ها کمی برداشته شود.
بخشی از بودجه‎های مذهبی در ایران که ارقامی نجومی هستند و سربه فلک می‏‌کشند تحت عنوان احیا یا ترویج امر به معروف و نهی از منکر در مراکز و نهادهای دینی خرج می‎شوند. موازی با آن ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم فعال است که بودجه جدایی دارد. هر سازمان و وزارتخانه دولتی در ایران هم به طور مستقل این مسئله را در دستور کار دارد.

در واقع بسیج ادارات، حراست، عقیدتی سیاسی، بازرسی‎ها، دفتر امام جماعت و روابط عمومی هر کدام به طور سازمانی وظیفه امر به معروف و نهی از منکر را به عهده دارند. در میان شهروندان هم گروهی هستند که خود را ضامن بهشت و جهنم مردم می‎دانند و در خیابان از حجاب دختران و زنان گرفته تا نوع پوشش آنها را زیر نظر دارند و به افراد تذکر می‏دهند.
از آن گذشته گشت ارشاد هم بر اساس امر به معروف و نهی از منکر بر پوشش دختران نظارت دارد. در چنین مجموعه به هم پیوسته که هر کسی از باور خود امر به معروف و نهی از منکر را پیگیر است، تشکیل یک وزارتخانه به جز ایجاد یک به اصلاح «دُکان» جدید چیزی نخواهد بود.

بدون تردید وزیر و معاونان همچین وزارتخانه‏ هایی یک روحانی از حوزه‎های علمیه خواهد بود، که با توجه به فعالیت آن حقوق و بودجه جدایی را طلب می‎کنند و کارمندان خاص در آن استخدام می‏شوند و طبق معمول چون فعالیت در راه اسلام و دین و قرآن است از پرداخت مالیات معاف هستند و در مقابل ده‎ها شرکت و موسسه تحت مدیریت آنها قرار می‎گیرد که سودآوری دارد و به جیب افراد خاص می ‏رود. مشابه آنچه که در مورد آستان قدس رضوی پیاده می‏شود.
از طرفی مگر وظایف یک وزارتخانه با این عنوان چقدر فراتر از همان فعالیت‎هایی است که در حال حاضر به صورت سازماندهی شده توسط قوه قضاییه، دولت، حوزه‎ها، نهادهای نظامی و امنیتی و وزارت ارشاد پیش برده می‏شود؟
و در آخر اینکه اگر چنین تشکیلاتی برای کشور سود داشت و کمکی به شهروندان می‎کرد چرا همین مراکز دینی که در نقطه نقطه ایران فعال است کارایی نداشته و همچنان مراجع و علما نگران به خطر افتادن اسلام و دین هستند و به وضعیت حجاب ایراد می‎گیرند؟

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب