دوشنبه، 01 دی 1404 12:50 قبل از ظهر

بازداشت خواهر و ۲ برادر مجید کاظمی توسط نیروهای امنیتی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-wZ2

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، ماموران امنیتی در استان اصفهان ۳ تن از اعضای خانواده مجید کاظمی را بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، در ساعات پایانی شنبه ۳۰  اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، حسین کاظمی، مهدی کاظمی و سمیه کاظمی، سه شهروند ساکن استان استان اصفهان و اعضای خانواده مجید کاظمی توسط نیروهای یکی از ارگانهای امنیتی بازداشت شدند. 

به نقل از یک منبع مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”پس از اجرای احکام اعدام مجید کاظمی،‌ صالح میرهاشمی بلطاقی و سعید یعقوبی کُرد سفلی، فشارهای امنیتی به خانواده های آنها بسیار زیاد شده و در ساعات پایانی شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه سمیه کاظمی، حسین کاظمی و مهدی کاظمی، که خواهر و ۲ برادر مجید کاظمی هستند توسط ماموران امنیتی بازداشت شدند. 

تا لحظه تنظیم این خبر، از مکان نگهداری، نام ارگان بازداشت کننده و روند حقوقی پرونده این شهروندان اطلاعی در دسترس نیست. 

لازم به اشاره است، سحرگاه جمعه ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، صالح میرهاشمی بلطاقی، مجید کاظمی شیخ شبانی و سعید یعقوبی کُرد سفلی، شهروندان بازداشت شده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ و از محکومان پرونده موسوم به (خانه اصفهان)‌ و محبوس در زندان مرکزی (دستگرد) استان اصفهان، در حالی اعدام شدند که از این افراد بعنوان متهم از یک فرآیند دادرسی به شدت ناعادلانه محاکمه و به اعدام محکوم شده بودند. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع پوشش و یا عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان، اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب