https://wp.me/p6xuBy-IBi
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، سجاد مشهدی همت آبادی در پلیس امنیت مسهد بازجویی شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، سجاد مشهدی همت آبادی، فعال فضای مجازی، اهل مشهد مرکز استان خراسان رضوی، پس از احضار به پلیس اطلاعات و امنیت مشهد تحت بازجویی قرار گرفت.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”در این جلسه بازجویی، آقای سجاد مشهدی همت آبادی، به مدت ۲ ساعت تحت بازجویی قرار گرفته است.”
لازم به اشاره است، سجاد مشهدی همت آبادی، طی روزهای اخیر با دریافت تماس تلفنی به پلیس اطلاعات و امنیت مشهد احضار شده بود.
وی پیشتر هم در تاریخ ۲۸ آبان ماه ۱۳۹۹، توسط ماموران امنیتی در مشهد، بازداشت و پس از تفتیش منزل و ضبط وسائل شخصی بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها آزاد شده بود.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون نیز مورد تاکید قرار گرفته است اما برخوردهای فراقانونی از سوی ارگانهای امنیتی ناقض قوانینی است که خود تدوینگر آن بودند و ادعای عمل بر آن را دارند.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی میباشد که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر نیز بر آن تاکید شده است.
اعتراف گیری توام با تهدید، نقض اسناد بین المللی حقوق بشر است. در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین در ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی به صراحت کلام بر ممنوعیت شکنجه افراد تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

