https://wp.me/p6xuBy-IQJ
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ماموران امنیتی در شهرستان سقز، کیوان رحیمی را بازداشت کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کُردپا، روز یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، کیوان رحیمی، فعال مدنی_رسانهای، اهل شهرستان سقز از توابع استان کردستان، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
براساس این گزارش، بازداشت کیوان رحیمی، در مقابل ساختمان دادگستری شهرستان سقز صورت گرفته است.
همچنین، یک فرد مطلع در تکمیل این خبر اعلام کرد:”کیوان رحیمی به همراه برادرش کامران رحیمی توسط نیروهای امنیتی مقابل دادگاه سقز بازداشت شدند که برادرش پس از چند ساعت آزاد و آقای رحیمی به مکان نامعلومی منتقل شد.”
لازم به ذکر است، کیوان رحیمی، پیشتر هم به سبب فعالیتهای مسالمت آمیز خود باز پرونده سازی قضایی مواجه شده بود.
این فعال مدنی، مدیریت کانال تلگرامی (پرسمان) را بر عهده داشت.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات صنفی و مدنی ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

