چهارشنبه، 03 دی 1404 4:22 بعد از ظهر

بازداشت دستکم ۴۴ شکارچی غیرمجاز طی هفته گذشته

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-MZM

حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۷ مهر ماه ۱۴۰۳، ماموران نیروی انتظامی با همراهی محیط بانان سازمان حفاظت از محیط زیست، در شهرهای لرستان، داورزن، آستارا، قروه، بیجار، بستک،  شاهرود، بافت، کوهبنان، سبزوار، زنجان، اردستان، نائین و باخرز، دستکم ۴۴ شکارچی غیرمجاز را بازداشت کردند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، روز دوشنبه ۲ مهر ماه ۱۴۰۳، شش گروه شکارچی غیرمجاز در استان لرستان، توسط ماموران اداره حفاظت از محیط زیست آن استان، دستگیر شدند. 

علی سالاروند، مدیرکل محیط زیست لرستان در تشریح این خبر گفت:”نیروهای یگان حفاظت محیط زیست استان طی کشت و کنترل در سطح مناطق تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان، موفق شدند در طول هفته گذشته ۶ گروه متخلف محیط زیستی را دستگیر و از آنها هفت قبضه اسلحه گلوله زنی و ساچمه زنی کشف و ضبط کنند.” 

وی افزود:”از این افراد، ۲ قبضه اسلحه ساچمه زنی و یک قبضه اسلحه گلوله زنی در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد، یک قبضه اسلحه ساچمه زنی در پناهگاه حیات ‌وحش سفیدکوه ازنا، ۲ قبضه اسلحه گلوله زنی در شهرستان چگنی و یک قبضه اسلحه ساچمه زنی در شهرستان دورود به همراه تعدادی فشنگ و سایر ادوات شکار از این شش گروه متخلف محیط زیستی کشف و ضبط شده است.” 

سالاروند در ادامه اظهار داشت:”پرونده تمام متخلفین پس از تنظیم صورتجلسه اولیه جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی ارجاع شد و ادوات کشف شده از آنها تا پایان صدور رای قطعی به صورت‌امانی در اداره کل حفاظت محیط زیست استان باقی می‌ماند.” 

مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان با قدردانی از محیط‌بانان پرتلاش در اقدامات به موقع در دستگیری متخلفین محیط زیستی، از تمامی دوستداران محیط زیست درخواست نمود در صورت مشاهده هرگونه تخلفات زیست محیطی آن را به نزدیکترین اداره حفاظت محیط زیست اطلاع دهند. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز سه شنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۳، حسین پارسیان، سرپرست نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان داورزن، اعلام کرد:”گروه شکارچیان هشت رأس قوچ و میش وحشی این شهرستان غربی خراسان رضوی به دام ماموران محیط زیست افتادند.” 

سرپرست نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان داورزن در تشریح این خبر گفت:”به دنبال دریافت گزارشی از تخلف شکار حیات وحش در منطقه حفاظت‌ شده «ریوند» و گشت و پایش منطقه به‌ مدت ۲ شبانه‌روز، متخلفان که از صبح دیروز به‌ دنبال شکار رفته بودند، دیشب هنگام بازگشت دستگیر شدند.”

وی افزود:‌”در هماهنگی با مرجع قضایی و دریافت حکم ورود، در بازرسی از منازل این شکارچیان غیرمجاز، اجزا و دست و پای هفت رأس قوچ و یک رأس میش وحشی کشف شد.” 

پارسان با بیان اینکه این عملیات با همکاری مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان‌های سبزوار، داورزن، جغتای و جوین و نیز مأموران آگاهی انجام گرفت، اضافه کرد:‌”همچنین یک قبضه سلاح برنو لول کوتاه غیرمجاز، یک دستگاه دوربین چشمی، کیسه خواب و مهمات مربوطه از این متخلفان به دست آمد.” 

سرپرست نمایندگی حفاظت محیط زیست داورزن گفت: متخلفان پس از تشکیل پرونده‌،‌ به مراجع قضایی تحویل شدند.

۲ منطقه حفاظت‌ شده شیراحمد و پروند با مجموع مساحت ۳۹ هزار هکتار و همچنین مناطق شکارممنوع “ریوند و کمرقلعه” با مساحت ۱۰۸ هزار هکتار در محدوده شهرستان‌های سبزوار، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی قرار دارند.

قوچ و میش، کل و بز، آهو، روباه، کاراکال، گربه وحشی، شغال، مار شاخدار، مار جعفری، بزمچه و پرندگانی نظیر بالابان، عقاب طلایی، کبک، باقرقره شکم سیاه و زاغ بور از گونه های شاخص جانوری در مناطق حفاظت‌شده پروند و شیراحمد شهرستان سبزوار هستند.

داورزن در ۳۱۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز سه شنبه ۳ مهر ماه ۱۴۰۳، محمدرضا سلامی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا گفت:”۶ قبضه سلاح شکاری به همراه لاشه تعدادی پرنده بلدرچین از متخلفان در این شهرستان کشف و ضبط شد.” 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست آستارا در تشریح این خبر گفت:”در پی عملیات گشت و پایش مأموران یگان حفاظت محیط‌ زیست شهرستان مرزی بندر آستارا در عرصه‌ های طبیعی و زیستگاه‌های این شهرستان، ۶ شکارچی که به صورت غیر مجاز اقدام به شکار تعدادی پرنده از گونه بلدرچین نموده بودند حین ارتکاب بزه مجرمانه دستگیر شدند.” 

وی در ادامه افزود:”آلات جرم هر ۶ شکارچی با تعدادی فشنگ به استناد ماده ۱۴ قانون شکار و صید توقیف و ضبط شد.” 

شهرستان بندری آستارا با جمعیت حدود ۹۵ هزار نفر در غربی‌ترین نقطه استان گیلان در فاصله نزدیک به ۱۷۳ کیلومتری رشت همجوار با استان اردبیل و جمهوری آذربایجان است.

این شهرستان سه مرز دریایی، ریلی و بزرگراهی و فضای مناسبی برای تجارت در منطقه دارد. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز چهارشنبه ۴ مهر ماه ۱۴۰۳، توفیق زارعی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قروه از دستگیری شکارچی که اقدام به شکار غیر مجاز یک سر خرگوش، یک راس گراز وحشی، ۱۶ قطعه کبک، پنج بال اردک سرسبز نر و ماده کرده بود، خبر داد. 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان قروه در تشریح این خبراعلام کرد:”پرونده این شکارچی توسط واحد حقوقی شهرستان در حال پیگیری است.” 

وی اضافه کرد:”این متخلف قبلا هم چند پرونده فروش غیر مجاز گونه‌های مختلف پرندگان داشته و محکوم به پرداخت جریمه هم شده است.” 

لازم به ذکر است، کردستان دارای پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی است. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، امروز شنبه ۷ مهر ماه ۱۴۰۳، علی اصغر هدایت‌زاده، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار گفت:”چهار شکارچی متخلف با هوشیاری ماموران اجرایی این شهرستان دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.” 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار در تشریح این خبر گفت:”در گشت و کنترل و پایش مناطق آزاد ماموران اجرایی این شهرستان موفق به شناسایی و دستگیری این چهار نفر شکارچی شدند.” 

وی افزود:”از این متخلفان سه راس لاشه گراز و چهار قبضه اسلحه گلوله زنی کشف و ضبط شد و برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی معرفی شدند.” 

رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار بیان کرد:”این شهرستان دارای ۲ منطقه شکار ممنوع و یک منطقه حفاظت شده است که مهم‌ترین گونه پستانداران غرب و شمالغرب ایران به ویژه قوچ و میش ارمنی در این منطقه وجود دارد.” 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز شنبه ۷ مهر ماه ۱۴۰۳، دهقانی، فرمانده یگان حفاظت محیط زیست بستک هرمزگان گفت:”۲ شکارچی متخلف شکار و صید غیرمجاز کَل وحشی در این شهرستان با هوشیاری یگان حفاظت محیط زیست و همکاری نیروی انتظامی دستگیر شدند.” 

همچنین، روابط عمومی اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، در تشریح این خبر گفت:”نیروهای یگان حفاظت محیط زیست و پلیس نیروی انتظامی بستک در گشت و پایش و تعامل با یکدیگر ضمن هماهنگی با مقات قضایی این شهرستان، موفق به شناسایی و دستگیری ۲ متخلف شکار و صیدغیرمجاز شدند.” 

وی در ادامه خاطرنشان کرد:”از این متخلفان ۲ راس کل وحشی، یک دستگاه خودرو سواری پراید، یک قبضه اسلحه گلوله زنی برنو لول بلند(تک لول)، ۱۸ عدد فشنگ و یک دستگاه دوربین شکاری کشف و ضبط شد.” 

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست بستک هرمزگان در ادامه افزود:”این پرونده برای سیر مراحل قانونی به مراجع قضایی این شهرستان ارجاع شد.” 

همچنین براساس اعلام اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، در تاریخ ۴۳ مهر ماه ۱۴۰۳، ماموران یگان حفاظت محیط زیست بندرخمیر موفق به دستگیری ۲ متخلف شکار و صید در حاشیه منطقه حفاظت شده کشار شدند که از این متخلفان لاشه سه راس کل وحشی، یک قبضه سلاح جنگی کلاشینکف تاشو و یک قبضه اسلحه شکاری ساچمه زنی، مقادیری فشنگ و سایر ادوات کشف و ضبط شد.

طبق اعلام اداره‌کل حفاظت محیط زیست هرمزگان، جریمه هر راس کل وحشی نر ۲۵۰ میلیون ریال و ماده ۷۵۰ میلیون ریال است. 

در خبری دیگر به نقل از خبرگزاری مهر، روز یکشنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۳، سرهنگ علیرضا شائینی، فرمانده انتظامی شاهرود از دستگیری شکارچی غیر مجاز در این شهرستان به همت ماموران انتظامی و همچنین حفاظت از محیط زیست خبر داد. 

فرمانده انتظامی شاهرود در تشریح این خبر گفت:”این شکارچی غیر مجاز و مخل نظم و امنیت در خلال اجرای طرح ارتقای نظم و امنیت اجتماعی در محله‌های شهرستان شاهرود شناسایی شد.” 

وی با بیان اینکه با اقدام مأموران انتظامی و حکم دستگاه قضائی این فرد دستگیر شد، افزود:”از این شکارچی چهار قبضه سلاح شکاری بدون مجوز قانونی کشف و ضبط شد.” 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز یکشنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۳، ماموران یگان حفاظت از محیط زیست در شهرستان بافت استان کرمان ۲ گروه شکارچی متخلف را بازداشت و از این افراد چهار قبضه اسلحه و لاشه یک راس کل وحشی را در شهرستان کوهبنان توقیف کردند. 

 روابط عمومی و امور رسانه اداره کل حفاظت محیط زیست استان کرمان، اعلام کرد:”ماموران اجرایی یگان حفاظت این اداره طی رصد و کنترل مناطق تحت حفاظت شهرستان بافت متوجه صدای شلیک گلوله در محدوده منطقه مورد نظر می‌شوند.” 

وی بیان کرد:”محیط‌بانان با پایش منطقه و اقدامات مناسب موفق می‌شوند ۲ گروه متخلف که چهار قطعه کبک ‌و سه قطعه تیهو شکار کرده بودند را دستگیر کنند.” 

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بافت تصریح کرد:”از متخلفان سه قبضه سلاح ساچمه‌زنی، ۳۳ فشنگ، چهار قطعه کبک و سه قطعه تیهو کشف و ضبط و به همراه آلات جرم به مراجع قضایی معرفی شدند.” 

مطابق با ماده ۱۴ قانون شکار و صید وسایل ضبط شده تا صدور رای نهایی به صورت امانی در انبار اداره یا دادسرا نگهداری می‌شود که پس از صدور رای قطعی تعیین تکلیف خواهند شد.

بافت در فاصله ۱۶۰ کیلومتری جنوب غربی مرکز استان کرمان قرار گرفته است. 

در ادامه این گزارش، حسین روح الامینی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کوهبنان از دستگیری یک شکارچی غیرمجاز به اتهام «شکار یک راس کل وحشی» خبر داد. 

رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کوهبنان در تشریح این خبر گفت:”ماموران اجرایی یگان حفاظت این اداره حین گشت، کنترل و جلوگیری از تخلفات شکار و صید در منطقه آزادکوه سرخ موفق به دستگیری ۲ متخلف شدند.” 

وی ادامه داد:”از این متخلفان لاشه مربوط به یک راس کل وحشی، ۲ قبضه سلاح گلوله زنی ۲۷۰، مقادیری فشنگ و سایر ادوات شکار کشف و ضبط شد.”

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان کوهبنان افزود: پرونده این متخلفان برای سیر مراحل قانونی به مرجع قضایی ارسال شد.

فاصله کوهبنان در شمال استاان تا شهر کرمان ١٧٨ کیلومتر است. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز یکشنبه ۱ مهر ماه ۱۴۰۳، مهدی هادیان، جانشین فرمانده انتظامی شهرستان سبزوار از دستگیری ۲ شکارچی غیرمجاز قوچ و میش وحشی در این شهرستان غرب خراسان رضوی خبر داد. 

جانشین فرمانده انتظامی شهرستان سبزوار در تشریح این خبر گفت:”ماموران انتظامی با انجام تحقیقات میدانی ۲ متهم را در این خصوص شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی در بازرسی از مخفیگاه آنان هشت کیلوگرم گوشت شکار مربوط به قوچ و میش، یک قبضه سلاح شکاری و یک دستگاه دوربین کشف کردند.”

وی در ادامه نیز از تشکیل پرونده و ارجاع این افراد به دادسرا خبر داد.

۲ منطقه حفاظت‌ شده شیراحمد و پروند با مجموع مساحت ۳۹ هزار هکتار و همچنین مناطق شکارممنوع “ریوند و کمرقلعه” با مساحت ۱۰۸ هزار هکتار در محدوده شهرستان‌های سبزوار، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی قرار دارند.

قوچ و میش، کل و بز، آهو، روباه، کاراکال، گربه وحشی، شغال، مار شاخدار، مار جعفری، بزمچه و پرندگانی نظیر بالابان، عقاب طلایی، کبک، باقرقره شکم سیاه و زاغ بور از گونه های شاخص جانوری در مناطق حفاظت‌شده پروند و شیراحمد شهرستان سبزوار هستند.

شهرستان سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد. 

در خبری دیگر به نقل از ایرنا، روز پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، امجد باقری، سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان گفت:”۱۰ شکارچی خرگوش در زنجان با پایش‌های انجام گرفته دستگیر و با تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی شدند.” 

سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان زنجان در تشریح این خبر گفت:”محیطبانان یگان حفاظت محیط زیست استان زنجان شامگاه گذشته حین کنترل مناطقی از دهستان غنی بیگ لو در شهرستان زنجان، این شکارچیان را در قالب سه گروه متخلف شناسایی و دستگیر کردند.” 

وی اضافه کرد:”از این متخلفان لاشه ۱۰ راس خرگوش به همراه یک قبصه سلاح شکاری، هفت تیر فشنگ ساچمه‌ای ، چهار دستگاه پروژکتور و یک دستگاه موتورسیکلت کشف شد.” 

این مسئول ادامه داد:”متخلفان در اراضی روستاهای حبش، نصیرآباد و میرجان در قالب سه گروه به دنبال شکار خرگوش بودند که از یک متخلف لاشه چهار راس خرگوش کشف شد.” 

وی اظهار داشت:”یکی از متخلفان نیز در تاریکی شب به همراه سلاح شکاری خود از محل متواری شد که دستورهای لازم از مراجع قضایی برای دستگیری او صادر شده است.” 

باقری افزود:”گروه دیگری از متخلفان نیز به دنبال شکار بودند و قبل از اینکه این اقدام را انجام دهند دستگیر شدند و از آنها یک قبصه سلاح و هفت تیر فشنگ کشف شد.” 

در خبری دیگر به نقل از صدا و سیما، روز جمعه ۳۰ شهریور ماه ۱۴۰۳، یک گروه شکارچی غیرمجاز، توسط محیط بانان شهرستان اردستان و نائین از توابع استان اصفهان، دستگیر شدند. 

براساس این گزارش، مأموران یگان حفاظت محیط زیست شهرستان اردستان پس از اطلاع از حضور متخلفان شکار غیر مجاز در زیستگاه‌های آزاد حد فاصل اردستان و نایین سریع به محل عازم شدند.

در تعقیب و شناسایی محل حضور متخلفان در شهرستان نایین، پناهگاه متخلفان شناسایی و دستگیر شدند و پرونده برای رسیدگی به مراجع قضایی ارسال شد.

متخلفان در حین فرار اقدام به بیرون انداختن کوله پشتی حاوی لاشه یک قوچ وحشی از خودرو خود کردند که در گشت ماموران کشف و ضبط شد.

بر اساس مصوبه سی و هشتمین جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست به تاریخ ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، بهای جانوران وحشی از لحاظ مطالبه ضرر و زیان شکار غیر مجاز هر قوچ وحشی، کل (پازن)، آهو، جبیر مبلغ ۹۸۶۷۸۶۰۰۰ ریال و بر اساس تبصره ۵ مصوبه مذکور در صورتی که گونه شکار شده ماده باشد ضرر و زیان هر رأس مبلغ ۲۹۶۰۳۵۸۰۰۰ ریال، سه برابر گونه نر تعیین شده است. 

در خبری دیگر به نقل از صدا و سیما، روز پنجشنبه ۵ مهر ماه ۱۴۰۳، سعید بختیاری، سرپرست نمایندگی حفاظت محیط‌ زیست در باخرز گفت:”یک شکارچی غیرمجاز در یکی از روستاهای حاشیه منطقه شکار ممنوع باخرز که اقدام به شکار گوسفند وحشی کرده بود، دستگیر شد.” 

سرپرست نمایندگی حفاظت محیط‌ زیست در باخرز در تشریح این خبر گفت:”مأموران یگان حفاظت محیط‌ زیست و پلیس اطلاعات و امنیت عمومی باخرز طبق گزارش‌ های رسیده و با دستور قضایی از منزل این شکارچی بازدید کردند که منجر به کشف اجزای یک رأس گوسفند وحشی، یک قبضه اسلحه گلوله‌ زنی و یک دستگاه دوربین چشمی شد.” 

وی ادامه داد:”در این راستا برای شکارچی متخلف پرونده حقوقی تشکیل و به مراجع قضایی در این شهرستان معرفی شد.” 

بختیاری در خاتمه اعلام کرد:؛ بر اساس مصوبات شورای‌ عالی محیط‌ زیست کشور، بهای شکار و صید غیرمجاز هر رأس گوسفند وحشی، بیش از ۹۸ میلیون تومان تعیین شده است.” 

در این گزارش به هویت هیچ یک از شکارچیان غیرمجاز اشاره ای نشده است. 

در صورت مشاهده هرگونه تخلف محیط زیستی، از قبیل صید و شکار غیرمجاز، تخریب مراتع و جنگلها، آسیب به حیات وحش و یا ایجاد آلودگی خاک و آب با سامانه ارتباط مردمی ۱۵۴۰ تماس بگیرید. 

مطابق با ماده ۱۳ قانون صید و شکار و همچنین قانون مجازات اسلامی برای شکار حیوانات وحشی و اقدامات علیه محیط زیست مجازات حبس از ۹۱روز تا ۳ سال و همچنین جزای نقدی درنظر گرفته شده است. 

پیش از این هم در تاریخ ۲۳ اسفند ماه ۱۴۰۲، سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت سازمان محیط زیست ایران، از بازداشت دستکم ۱۴ هزار و۶۳۱ شکارچی غیرمجاز تا پایان بهمن ماه ۱۴۰۲ و افزایش ۲۰ درصدی در قیاس با مدت مشابه سال ۱۴۰۱، خبر داده بود

شکار بی ضابطه و آسیب رساندن به هرگونه از موجودات زنده به مثابه نقض حقوق بشر در رسته محیط زیست و همچنین نقض اسناد و کنوانسیونهای مرتبط است.

هرگونه آزمایش زجرآور بر روی حیوانات اعم از آنکه روحی یا جسمی باشد، نقض حقوق حیوانات است.

اولین قانون حمایت از حیوانات در انگلستان در سال ۱۸۸۲ میلادی تصویب شد که این قانون در سال ۱۹۱۱به تکمیل رسید.

پس از انگلستان کشورهای دیگر نیز قوانینی در جهت حفظ حقوق حیوانات به تصویب رساندند.

تاکنون تعداد زیادی معاهدات چند جانبه، دو جانبه و اسناد بین‌المللی به منظور حفاظت از حقوق حیوانات منعقد شده که از جمله آن می توان به اعلامیه ۱۹۷۲استکهلم، کنوانسیون ۱۹۷۳ کیوتو، کنوانسیون تنوع زیستی ۱۹۷۲، مشهور به کنوانسیون ریو، کنوانسیون تجارت بین‌المللی گونه های حیوانی و گیاهی در معرض خطر ۱۹۷۳ اشاره کرد.

برهمین اساس، اعلامیه جهانی حقوق حیوانات در اکتبر ۱۹۷۸ با هدف شناخت جهان مبتنی بر حقوق برای حیوانات با تلاش یونسکو در پاریس به تصویب رسیده است. 

در هدف پانزدهم  سند ۲۰۳۰ یونسکو، به صراحت بر حفاظت، بازیابی و ترویج استفاده پایدار از اکوسیستم های زمینی، مدیریت پایدار جنگل ها، مبارزه با بیابان زایی، متوقف و معکوس نمودن فرسایش زمین و توقف از بین بردن تنوع زیستی تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب