https://wp.me/p6xuBy-Ns7
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۲۴ مهر ماه ۱۴۰۳، خبات ایراندوست، در بازداشت موقت بسر می برد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۹ مهر ماه ۱۴۰۳، خبات ایراندوست، متولد: ۱۳۶۰، متاهل، دارای فرزند، اهل شهرستان بوکان از توابع استان آذربایجان غربی، توسط نیروهای امنیتی، دستگیر و به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی ـ انتظامی آن استان، منتقل شد.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”ماموران امنیتی با یورش به محل کار آقای ایراندوست، پس زا تفتیش و توقیف برخی لوازم از قبیل گوشی تلفن همراه، وی را دستگیر کردند.”
خیات ایراندوست، برای بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی ـ انتظامی استان آذربایجان غربی منتقل شده امادر پی عدم پاسخگویی به خانواده وی از سوی نهادهای مربوطه آنها در نگرانی بسر می برند
تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق بازداشت، نام نهاد امنیتی دستگیر کننده و از وضعیت خبات ایراندوست، اطلاعی حاصل نشده است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

