https://wp.me/p6xuBy-Q16
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۸دی ماه ۱۴۰۳، الناز(سیوان) احمدی، با وضعیت بلاتکلیف در بازداشت موقت بسر می برد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز جمعه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۳، الناز (سولماز) احمدی، متولد: ۱۳۶۲، دانش آموخته رشته فیزیک در مقطع دکترا، متهم سیاسی، محبوس و بلاتکلیف در بازداشت موقت در حالی که از حقوق اولیه یک متهم محروم شده از حق آزادی یا تودیع قرار وثیقه هم محروم مانده است.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”مراحل بازجویی ها از خانم احمدی در بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات به اتمام رسیده اما با توجه به اینکه پرونده وی بین شعبه بازپرسی دادسرای ناحیه ۳۳ تهران و وطارت اطلاعات در جریان است چندنی مرحله برای بازجویی به بند ۲۰۹ وزارت اطلاعات منتقل شده است.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”اتهامات منتسب شده به خانم احمدی «اجتماع و تبانی»، «عضویت در گروههای معاند نظام» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» عنوان شده است.”
لازم به ذکر است، الناز (سولماز) احمدی، اوایل پائیز ۱۴۰۳، توسط ماموران وزارت اطلاعات، در تهران، دستگیر و برای بازجویی به بند ۲۰۹ آن نهاد امنیتی واقع در زندان اوین، منتقل شد.
عدم امکان دسترسی به وکیل و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

