https://wp.me/p6xuBy-REH
حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۱۳ فروردین ماه ۱۴۰۴، ماموران نیروی انتظامی، چند تن از شهروندان را دستگیر کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از خبرگزاری مهر، روز سه شنبه ۱۲ فروردین ماه ۱۴۰۴، سید مجید فیض جعفری، رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا، از دستگیری، شماری از شهروندان با اتهامات «لیدری» و «تحریک و ایجاد هنجارشکنی در برخی اماکن تاریخی» در روزهای نوروز خبر داد.
رئیس پلیس امنیت عمومی فراجا، در تشریح این خبر مدعی شد:”مشخص شد که «معاندان» این مردم با بهره گیری از «رسانههای ضد انقلاب» که با سرویسهای جاسوسی در ارتباط هستند در تلا ش بودند با ۲قطبی کردن جامعه، آرامش و امنیت موجود را با خیال خام خود باچالش مواجه کنند.”
وی در ادامه خاطر نشان کرد:”در اولین روز از سال نو تعدادی از هنجارشکنان در برخی اماکن تاریخی مبادرت به هنجار شکنی کردند و باهدف به چالش کشیدن آرامش روانی جامعه، قصد برهم زدن نظم عمومی را داشتند که توسط ماموران پلیس اطلاعات و امنیت نیروی فراجا، دستگیر شدند.”
وی در ادامه از تشکیل پرونده قضایی بر علیه این افراد دستگیر شده خبر داد.
در این گزارش، به تعداد دقیق، مکان دستگیری و هویت افراد دستگیر شده اشاره ای نشده است.
برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

