https://wp.me/p6xuBy-T3V
حقوق بشر در ایران ـ امروز شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴، ماموران امنیتی ـ انتظامی در استان کرمان و شهر تهران، شماری از افراد را با اتهامات«جاسوسی برای اسرائیل» دستگیر کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایرنا، امروز شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴، فرمانده انتظامی استان کرمان، از دستگیری ۲ فرد متهم به «ارتباط با اسرائیل» در آن استان خبر داد.
براساس این گزارش، دستگیری این ۲ فرد، در ارتباط با «حمله نظامی اسرائیل به ایران»، «حمایت و پشتیبانی از اقدامات اسرائیل»، «تشویش اذهان عمومی در فضای مجازی»، «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به مقام شهدا» و «شایعهپراکنی در فضای مجازی» عنوان شده است.
در این گزارش، به هویت افراد دستگیر شده اشاره ای نشده است.
در خبری دیگر به نقل از خبرگزاری دانشجو، امروز شنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۴، ماموران امنیتی ـ انتطامی در تهران، شماری از افراد را دستگیر کردند.
براساس این گزارش، دستگیری افراد مذکور «ارتباط با اسرائیل» و «عضویت در موساد» عنوان شده است.
همچنین، در بخش دیگری از این گزارش، اتهامات افراد مذکور «خرابکاری» عنوان شده است.
در این گزارش، به هویت افراد دستگیر شده اشاره نشده است.
هرچند از منظر حقوق بشر، اتهام جاسوسی و اقدامات مسلحانه و سایر اقدامات خصمانه بر علیه یک کشور همواره محکوم است، اما برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه از جمله موارد تاکید شده در اسناد بین المللی حقوق بشر است.
بازداشت افراد بدون تفهیم اتهام فرد و عدم امکان دسترسی به وکیل برای متهم از جمله موارد ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر, ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
اعتراف گیری توام با ارعاب و تهدید، ناقض در ماده ۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و مصداق بارز شکنجه است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

