https://wp.me/p6xuBy-TEX
حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۲۷ تیر ماه ۱۴۰۴، ماموران امنیتی(اطلاعات سپاه پاسداران) در شهرستان مهرستان، دو شهروند را دستگیر کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز چهارشنبه ۲۵ تیر ماه ۱۴۰۴، سعید رئیسی، ۲۵ ساله، اهل شهرستان آشار به همراه محسن رئیسی، ۲۹ ساله، اهل ایرافشان از توابع شهرستان مهرستان، توسط نیروهای امنیتی( اطلاعات سپاه پاسداران) دستگیر شدند.
براساس اعلام یک فرد مطلع:”سعید رئیسی در روستای آشار و هنگامی که در مغازه خود بود توسط ماموران «اطلاعات سپاه پاسداران» بازداشت شد.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”پس از بازداشت سعید رئیسی، ماموران به منزل محسن رئیسی در روستای ایرافشان یورش برده و او را هم بازداشت کردند.”
تا لحظه تنظیم این خبر، از علت دقیق دستگیری، مکان نگهداری و از وضعیت جدید پرونده قضایی تشکیل شده بر علیه این ۲ شهروند اطلاعی حاصل نشده است.
منع دسترسی متهم«با هر نوع اتهام» به وکیل مورد نظر خود و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

