https://wp.me/p6xuBy-U5h
امروز پنجشنبه ۱۶ مرداد ماه ۱۴۰۴، ماموران امنیتی در شهرستان اندیشمک، یک شهروند را دستگیر کردند.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۱۴ مرداد ماه ۱۴۰۴، روح الله کرکی، ساکن شهرستان اندیمشک، توسط نیروهای امنیتی در آن شهرستان، بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”ماموران امنیتی، در حالی که آقای کرکی به همراه دختر خردسالش از منزل خارج شده بود وی را دستگیر کردند.”
این فرد مطلع در ادامه افزود:”تا این لحظه هنوز مشخص نشده که آقای کرکی توسط کدام یک از نهادهای امنیتی دستگیر شده و حتی خانواده هم نمی دانند که وی در اندیمشک است یا به بازداشتگاهی در شهر اهواز، منتقل شده است.”
وی در خاتمه اعلام کرد:”پس از پیگیری خانواده آقای کرکی به آنها اعلام شده که بازداشت از سوی نیروهای اعزامی از اهواز انجام شده، اما برخی شواهد حاکی از آن است که وی همچنان در اندیمشک نگهداری میشود.”
تا لحظه تنظیم این گزارش، از نام نهاد امنیتی دستگیر کننده، علت دقیق دستگیری و از محل نگهداری روح الله کرکی اطلاعی حاصل نشده است.
لازم به ذکر است، امین کرکی، برادر روح الله کرکی هم از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری دی ماه ۱۳۹۶ است که در فروردین ماه سال ۱۳۹۷ پس از بازداشت مجدد، درگذشت.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

