دوشنبه، 01 دی 1404 8:47 قبل از ظهر

بازداشت، بلاتکلیفی و محرومیت زهره جم و الهام مدرسی از حق درمان

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-sFz

حقوق بشر در ایران – امروز یکشنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۱، الهام مدرسی و زهر جم، دو تن از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در کرج و تهران از حقوق اولیه یک متهم محروم هستند.

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز یکشنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۱، الهام مدرسی، متولد: ۱۳۶۹، نقاش و فعال هنری، ساکن شهر کرج و مرکز استان البرز و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری در پی ابتلا به بیماری PSC و عدم دسترسی به داروها و پزشک متخصص، در خطر از دست دادن کبد خود قرار دارد و بطور بلاتکلیف در زندان کچویی کرج بسر می برد.

به نقل از یک منبع نزدیک به خانواده الهام مدرسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه الهام به بیماری (پی اس سی) که نوعی بیماری براثر نارسایی است مبتلا و از زمان بازداشت دسترسی وی به داروهایش قطع شده در خطر از دست دادن کبدش است. بازجوئی هایش تمام شده و او را با اتهامات (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، (اخلال در نظم عمومی) و (تحریک مردم به قصد کشتار) تفهیم اتهام کردند ولی بدون هیچگونه دلیل موجهی در زندان کچویی بطور بلاتکلیف بسر می برد. به دادسرا مراجعه می کنیم بازپرس پاسخگوی ما نیست و تداوم‌ این شرایط باعث افزایش نگرانی ما شده است.”

لازم به اشاره است، الهام مدرسی، در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۱، پس از یورش ماموران اداره اطلاعات کرج به منزل خانوادگی وی پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم الکترونیکی از قبیل گوشی تلفن‌ همراه و برخی لوازم ارتباطی اعضای خانواده‌ بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی منتقل و پس از طی مراحل بازجوئی به زندان کچویی کرج منتقل شد.

در خبری دیگر، کانال تلگرامی دانشجویان متحد اعلام کرد؛ امروز یکشنبه ۴ دی ماه ۱۴۰۱، زهره جم، دانش‌آموخته رشته هنر و دبیر پیشین شورای صنفی دانشگاه تربیت مدرس تهران که از تاریخ ۲۸ آذر ماه در بازداست بسر می برد در پی بیماری عارضه حاد چشمی نیازمند پیوند قرنیه چشم است.

براساس این گزارش، تداوم نگهداری زهره جم در محیط زندان و بازداشتگاه علاوه بر افزایش و وارد شدن فشارهای روحی و روانی به وی باعث محرومیت وی از دسترسی به خدمات چشم پزشکی تخصصی شده است.

مادر زهره جم در تکمیل این خبر نیز در صفحه شخصی خود اعلام کرد:”قرار بود در تاریخ ۵ دی ماه ۱۴۰۱، عمل جراحی قرنیه چشم زهره انجام بشود و عدم انجام این عمل سلامتی وی را که هم‌ اکنون در زندان اوین محبوس شده به خطر انداخته است.

لازم به ذکر است، زهره جم، در تاریخ ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و جهت بازجوئی و تشکیل پرونده به یکی از بندهای امنیتی زندان اوین منتقل شد.

سرکوب، ارعاب و تهدید بر علیه شهروندان و یا طرح اتهامات بی پایه براساس سناریوی ارگانهای امنیتی، ناقض ماده  ۱۹  اعلامیه جهانی و  ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

بلاتکلیف نگهداشتن افراد در بازداشت و ممانعت از دسترسی متهم به انتخابی خود ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

 در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب