شنبه، 29 آذر 1404 6:43 بعد از ظهر

حمید حاجی عبدل پور برای تحمل حبس بازداشت شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-DIR

حقوق بشر در ایران – امروز شنبه ۴ آذر ماه ۱۴۰۱، حمید حاجی عبدل پور برای سپری کردن دوران حبس خود بازداشت و به زندان وکیل آباد مشهد، منتقل شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۲۷ آبان ماه ۱۴۰۲، حمید حاجی عبدل پور، فرزند: علی، ساکن تهران، دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد در رشته مهندسی پلیمر از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، اهل مشهد مرکز استان خراسان رضوی، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به زندان وکیل آباد مشهد منتقل شد. این زندانی سیاسی در حال تحمل حبس تعزیری ۶ ساله خود است. 

به نقل از یک فرد نزدیک به خانواده این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”با توجه به اینکه آقای حاحی عبدل پور از بابت پرونده ای جدید توسط ماموران اداره اطلاعات مشهد بازداشت شده بود، پس از طی مراحل بازجویی ها برای سپری کردن دوران حبس تعزیری ۶ ساله خود از بات پرونده ای که به جهت فعالیتهای وی در فضای مجازی تلگرام و اینستاگرام برای وی تشکیل شده بود به بند قرنطینه زندان وکیل آباد مشهد منتقل شده است.”  

لازم به اشاره است، این شهروند ساکن مشهد، در زمستان ۱۴۰۱، توسط بازپرس شعبه ۹۰۳ دادسرای عمومی و انقلاب شهر مشهد، با وکالت خسرو علیکردی، از بابت اتهامات (تشکیل گروه تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، مورد تفهیم اتهام قرار گرفته بود. 

حمید حاجی عبدل پور، در مراحل داردسی، توسط قاضی هادی منصوری ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب مشهد از بابت اتهام (تشکیل گروه تلگرامی به قصد برهم زدن امنیت کشور) و (فعالیت تبلیغی علیه نظام)، محاکمه شده بود و سپس از بابت اتهام اول به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و از بابت اتهام دوم هم به ۸ ماه حبس تعزیری، محکوم شده بود. 

پس از اعلام اعتراض و ارجاع پرونده قضایی حمید حاجی عبدل پور به شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی، ارجاع و این شهروند در تاریخ ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۲، از بابت اتهام (تشکیل گروه تلگرامی فریاد پلی تکنیک به قصد برهم زدن امنیت کشور) به تحمل ۶ سال حبس تعزیری و به اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) هم به تحمل ۷ ماه ۱۶ روز حبس تعزیری، محکوم شد. 

همچنین، در بخشی از دادنامه صادره توسط قاضی شعبه ۴ دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عنوان شد:”کانال تلگرامی فریاد پلی تکنیک، سپس به کانال تلگرامی پلی تکنیک و مردم، تغیی نام داده شد.”

پس از اتمام مراحل داردسی و اعمال ماده ۱۳۴ از قانون مجازات اسلامی، تحمل اشد مجازات، به اتهام (تشکیل گروه تلگرامی فریاد پلی تکنیک به قصد برهم زدن امنیت کشور) به میزان ۶ سال حبس تعزیری برای حمید حاجی عبدل پور لازم به اجرا شد. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب