https://wp.me/p6xuBy-C2R
حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۶ مهر ماه ۱۴۰۲، سینا شهری، شهروند بهایی برای تحمل حبس بازداشت شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۵ مهر ماه ۱۴۰۲، سینا شهری، شهروند بهایی، ساکن تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی، برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود در شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب تبریز، بازداشت و به زندان مرکزی آن شهر منتقل شد. این شهروند بهایی در حال تحمل حبس تعزیری ۸ ماهه خود است.
براساس این گزارش، بازداشت سینا شهری، برای سپری کردن دوران حبس وی صورت گرفته و این شهروند بهایی سپس به بند قرنطینه در زندان مرکزی تبریز، منتقل شد.
لازم به اشاره است، سینا شهری، در تاریخ ۲۷ دی ماه ۱۴۰۰، توسط ماموران اداره اطلاعات تبریز، بازداشت و به بازداشتگاه این ارگان امنیتی، منتقل و در تاریخ ۱۳بهمن ماه ۱۴۰۰، پس از اتمام مراحل بازجویی و تفهیم اتهام با تودیع قرار وثیقه از زندان مرکزی تبریز، آزاد شد.
همچنین، در دورانی که سینا شهری، تحت بازجوئی بود در تاریخ ۲ بهمن ماه ۱۴۰۰، نگار نصیری، همسر سینا شهری، بصورت تلفنی به ستاد خبری اداره اطلاعات تبریز احضار و برای چند ساعت در خصوص اعتقادات مذهبی اش بازجوئی شده بود.
با آغاز مراحل دادرسی، سینا شهری، توسط شعبه دادگاه انقلاب تبریز، از بابت اتهام (فعالیت تبلیغی علیه نظام) به تحمل ۸ ماه حبس تعزیری محکوم شد و این حکم توسط شعبه دادگاه تجدیدنظر استان آذربایجان شرقی، عینا تائید شده بود.
سینا شهری، طی روزهای گذشته برای سپری کردن دوران حبس تعزیری خود به دادسرای عمومی و انقلاب تبریز، احضار شده بود.
اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و همچنین اعتراض نسیت به فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی هست که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد.
شهروندان بهائی برطبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی، مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.
سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

