https://wp.me/p6xuBy-RLB
ـ امروز جمعه ۲۲ فروردین ماه ۱۴۰۴، حکم حبس تحت نظارت قضایی یک شهروند بهایی اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از رادیو فردا، روز پنجشنبه ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴، فرخ عنایتی، شهروند بهایی، ساکن استان اصفهان، پس از مراجعه به شعبه اجرای احکام دادسرای عمومی و انقلاب آن استان و نصب پابند الکترونیکی، دوران حبس تعزیری خود را آغاز کرد.
براساس این گزارش، حکم قطعی صادره بر علیه فرخ عنایتی، شش ماه است و این شهروند بهایی باید طی مدت با نصب پابندالکترونیکی و محدودیت تا شعاع تردد ۱ کیلومتری دوران حبس خود را سپری کند.
لازم به ذکر است، فرخ عنایتی، پیشتر توسط قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب استان اصفهان، محاکمه و از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده بود
در پی اعتراض و ارجاع پرنده فرخ عنایتی به شعبه ۴۷ دادگاه تجدیدنظر استان اصفهان، حکم بدوی صادره بر علیه این شهروند بهایی عینا تائید شده بود.
شهروندان بهائی با طبق به بخشنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوب ۶ اسفند ۱۳۶۹ از هرگونه حقوق شهروندی محروم هستند و از سوی حکومت جمهوری اسلامی با انواع و اقسام موارد نقض حقوق بشر و اعمال رفتارهای قهرآمیز روبرو هستند.
سرکوب بهائیان ایران ناقض ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است که بر حق افراد بر انجام مناسک مذهبی و تبلیغات و انجام آموزشهای مذهبی چه بصورت جمعی و چه بصورت خصوصی تاکید می کند.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

