یکشنبه، 30 آذر 1404 2:52 بعد از ظهر

آزادی فرزاد صبوری و رضا میرکلگی با تودیع وثیقه از زندان چابهار

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Tgm

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۶ تیر ماه ۱۴۰۴، دو متهم بلاتکلیف در زندان شهرستان چابهار با تودیع وثیقه آزاد شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، روز چهارشنبه ۴تیرماه ۱۴۰۴، فرزاد صبوری ـ حدودا ۲۲ ساله ـ فرزند: رستم ـ اهل روستای کیشکلگ و رضا میرکلگی ـ ۲۰ ساله ـ فرزند: محمدمراد ـ اهل روستای صابرآباد از توابع شهرستان سرباز، با تودیع قرار وثیقه از زندان چابهار آزاد شدند. 

براساس این گزارش، آزادی فرزاد صبوری با تودیع وثیقه ای به ارزش ۱ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان و آزادی رضا میرکلگی هم با تودیع وثیقه ای به ارزش ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است. 

علیرغم آزادی فرزاد صبوری و رضا میرکلگی با تودیع وثیقه اما از مصادیق حقوقی اتهامات این افراد اطلاعی حاصل نشده اما در این گزارش عنوان شده که اتهامات اولیه این افراد «اقدامات مسلحانه بوده است. 

اگر چنانچه اتهامات فرزاد صبوری و رضا میرکلگی مرتبط با اقدامات مسلحانه باشد آزادی متهم با تودیع وثیقه میسر نمی شود. 

لازم به ذکر است، رضا میرکلگی و فرزاد صبوری، در تاریخ ۲۸ خرداد ماه ۱۴۰۴، در روستای کیش کلگ از توابه شهرستان سرباز، توسط ماموران امنیتی، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات و طی مراحل بازجویی ها و سپس بازپرسی به زندان شهرستان چابهار منتقل شده بودند. 

ممانعت از دسترسی متهم به وکیل در مراحل بازجویی و بازپرسی و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب