https://wp.me/p6xuBy-Qgs
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۸بهمن ماه ۱۴۰۳، قاضی شعبه دادگاهی در شهرستان بیجار، دو متخلف محیط زیستی را به مجازات بدل از حبس تعزیری محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای اخیر، دو متخلف محیط زیستی در بیجار به پرداخت جزای نقدی، تهیه علوفه و تحویل آن به اداره محیط زیست این شهرستان، بدل از مجازات حبس محکوم شدند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بیجار در این خصوص اظهار داشت:”یکی از قضات شهرستان بیجار برای دو متخلف محیط زیستی که در دو پرونده جداگانه، اقدام به شکار سه سر خرگوش وحشی و چرای غیر مجاز دام در مناطق تحت حفاظت اداره منابع طبیعی این شهرستان کرده بودند، مجازات های جایگزین حبس صار کرد.”
علی اصغر هدایت زاده در ادامه گفت:”بر اساس رای مرجع قضایی، شکارچی غیرمجاز به پرداخت ۵میلیون تومان جزای نقدی و متخلف دیگر به پرداخت ۶ میلیون تومان جزای نقدی و همچنین تهیه علوفه و تحویل آن به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بیجار، بدل از مجازات حبس محکوم شدند.”
لازم به ذکر است، براساس ماده ۶۴ «قانون مجازات اسلامی»، تعیین مجازات جایگزین حبس منوط به گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف مجازات است اما هیأت عمومی دیوان عالی کشور با صدور رأی وحدترویه شماره ۷۴۶ مورخ ۲۹ دی سال ۱۳۹۴، این ماده را بدین نحو تفسیر کرد که در موارد الزامی تبدیل مجازات جایگزین حبس، گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف مجازات ضرورت ندارد و مجازات حبس الزاماً باید به مجازات جایگزین تبدیل شود.
این قبیل مجازات ها، عبارت از دوره مراقبت، خدمات عمومی رایگان، جزای نقدی، جزای نقدی روزانه و محرومیت از حقوق اجتماعی است که در صورت گذشت شاکی و وجود جهات تخفیف باملاحظه نوع جرم و کیفیت ارتکاب آن، آثار ناشی از جرم، سن، مهارت، وضعیت، شخصیت و سابقه مجرم، وضعیت بزهدیده و سایر اوضاع و احوال، تعیین و اجرا میشود.
برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشربه آن تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

