https://wp.me/p6xuBy-SfQ
حقوق بشر در ایران ـ امروز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، دو شهروند اهل سنت، به حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، ماموستا سلام محمودیان و ماموستا حسن خضری، دو شهروند اهل سنت، توسط قاضی شعبه دادگاه ویژه روحانیت شهر ارومیه، به حبس و پرداخت جریمه نقدی محکوم شدند.
براساس دادنامه صادره توسط قاضی شعبه دادگاه ویژه روحانیت ارومیه؛ ماموستا سلام محمودیان و ماموستا حسن خضری، هر یک به ۲ سال حبس تعلیقی و پرداخت ۲۰۰ میلیون ریال جزای نقدی محکوم شدند.”
لازم به اشاره است، ماموستا سلام محمودیان و ماموستا حسن خضری، در تیر ماه ۱۴۰۳، برای محاکمه شعبه دادگاه ویژه روحانیت ارومیه احضار شده بودند.
تشکیل پرونده قضایی بر علیه ماموستا سلام محمودیان و ماموستا حسن خضری، پس از آن صورت گرفت که آنها در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، حمایت خود را از اعتراضات مذکور اعلام کرده و به نهادهای امنیتی ـ انتظامی در شهرستان سردشت احضار شده بودند.
ماموستا سلام محمودیان ـ امام جمعه روستای بیوران سلفی و ماموستا حسن خضری ـ امام جمعه روستای بیوران علیا از توابع شهرستان سردشت از توابع استان آذربایجان غربی، هستند.
سرکوب آزادی بیان، اندیشه و اقلیتهای مذهبی، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۲، ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و همچنین ماده ۱۸ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

