یکشنبه، 19 بهمن 1404 2:45 بعد از ظهر

محکومیت زهرا شهباز طبری به اعدام توسط قاضی دادگاه انقلاب رشت

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-W1T

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۴ آبان ماه ۱۴۰۴، زهرا شهباز طبری به اعدام محکوم شده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، طی روزهای اخیر، زهرا شهباز طبری، ۶۷ ساله، از اعضای سازمان نظام مهندسی ایران و دانش آموخته دانشگاه صنعتی اصفهان در مقطع کارشناسی ارشد در رشته انرژی های پایدار از دانشگاه Borås سوئد، اهل و ساکن شهر رشت مرکز استان گیلان، محبوس و در زندان لاکان(مرکزی) رشت، توسط قاضی احمد درویش ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب رشت، به اعدام محکوم شده است. 

براساس دادنامه صادره توسط قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب رشت؛ زهرا شهباز طبری، از بابت اتهام «همکاری و عضویت در سازمان مجاهدین خلق در سایه مصادیق محدود و غیر قابل اتکا» به اعدام محکوم شده است. 

فرزند این زندانی سیاسی در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران در تشریح گزارش مذکور تشریح کرد:”جلسات دادرسی به کیفرخواست زهرا شهباز طبری، به صورت غیر حضوری و از طزیق ویذئو کنفرانس، برگزار شده است. این حکم در حالی صادر شده که متهم پرونده از لحظه بازداشت و در مراحل دادرسی در روندی کاملا نمایشی، محاکمه شد و مصداق آن هم حکمی است که صادر شده است. مادر من در مرحله دادرسی با اعمال تبصره ماده ۴۸ آئین دادرسی کیفری از حق دسترسی به وکیل محروم بوده است. مادر بنده با هیچ گروه سیاسی در ارتباط نبوده است.” 

لازم به ذکر است، زهرا شهباز طبری، در تاریخ ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۴، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی در استان گیلان، پس از تفتیش منزل و توقیف برخی لوازم شخصی اش، بازداشت و برای بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به بازداشتگاهی در شهر رشت منتقل شده بود. 

زهرا شهباز طبری، در حالی که از حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق شهروندی اش محروم شده بود در پی پرونده سازی ضابط امنیتی پرونده اش، با استناداتی از قبیل «حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱» و کشف چند تکه نوشته با عناوینی از قبیل «زن، مقاومت، آزادی» که زهرا شهباز طبری را به «عضویت در سازمان مجاهدین خلق» متهم و پرونده وی به شعبه اول دادگاه انقلاب رشت ارجاع شد. 

در جمهوری اسلامی ایران، اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران (منافقین) طی چهار دهه گذشته با سرکوب شدید، بازداشت‌های گسترده، محاکمات غیرعلنی و صدور احکام اعدام روبه‌رو بوده‌اند. این روند به‌ویژه در دهه‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۷۰ به اوج خود رسید و تا امروز نیز در برخی پرونده‌ها ادامه دارد.

بر اساس گزارش‌های نهادهای بین‌المللی حقوق بشر، احکام اعدام علیه اعضای این سازمان معمولاً پس از محاکمات ناعادلانه، بدون دسترسی به وکیل مستقل و در غیاب استانداردهای دادرسی منصفانه صادر می‌شود. اتهامات این افراد اغلب شامل مواردی چون «محاربه»، «افساد فی‌الارض»، «عضویت در گروه‌های معاند»، یا «تبلیغ علیه نظام» است.

در بسیاری از موارد، اعترافات اجباری تحت فشار، شکنجه و بازجویی‌های طولانی‌مدت در سلول انفرادی به عنوان مبنای صدور حکم اعدام مورد استفاده قرار گرفته است. سازمان‌های حقوق بشری از جمله عفو بین‌الملل و دیده‌بان حقوق بشر، این اقدامات را نقض صریح اصول مندرج در میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی به‌ویژه مواد ۶، ۷، ۹ و ۱۴ دانسته‌اند.

اعدام اعضای سازمان مجاهدین خلق نه‌تنها نقض آشکار حق حیات است، بلکه با اصول بنیادین حقوق بشر از جمله حق محاکمه عادلانه، منع شکنجه و رفتار غیرانسانی، و آزادی عقیده و فعالیت سیاسی نیز در تضاد قرار دارد.

در حال حاضر، گزارش‌ها حاکی از آن است که برخی از هواداران این سازمان همچنان در زندان‌های ایران با اتهامات امنیتی سنگین و خطر اجرای حکم اعدام روبه‌رو هستند.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب