سه‌شنبه، 23 دی 1404 8:29 قبل از ظهر

محکومیت ۶ متهم سیاسی به بیش از ۶۰ سال حبس تعزیری

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-W6x

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۵ آبان ماه ۱۴۰۴، شش متهم سیاسی به حبس تعزیری محکوم شدند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کردپا، روز شنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۴، یوسف مام قادری، هیمن مام قادری، سالار بایزیدی آذر، منصور کربلایی، حسن مامیل آذر و سالار سید رحیمی، هفت متهم سیاسی، توسط قاضی احد صیامی ـ رئیس شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد، در مجموع به تحمل ۶۰ سال حبس تعزیری محکوم شدند. 

براساس دادنامه صادره توسط قاضی شعبه اول دادگاه انقلاب مهاباد؛ یوسف مام قادری، هیمن مام قادری، سالار بایزیدی آذر، منصور کربلایی، حسن مامیل آذر و سالار سید رحیمی، از بابت اتهام«اقدام علیه امنیت ملی» و «عضویت در یکی از احزاب کُرد اپوزیسیون حکومت ایران» هر یک به تحمل به ١٠ سال و ۱ روز حبس تعزیری محکوم شدند. 

لازم به ذکر است، یوسف مام قادری، در تاریخ ۵ تیر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در استان آذربایجان غربی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات آن استان و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام در تاریخ ۵ شهریور ماه ۱۴۰۱، به زندان بوکان منتقل شد. 

همچنین، هیمن مام قادری، در تاریخ ۴تیر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در استان آذربایجان غربی، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره کل اطلاعات آن استان و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان بوکان منتقل و در تاریخ ۱۵ آذر ماه ۱۴۰۱، با تودیع وثیقه ای به ارزش ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، آزاد شد. 

منصور کربلایی ـ اهل روستای سرچنار، حسن مامیل‌آذر و سیدسالار سیدرحیمی ـ دو شهروند اهل روستای گاومیش گلی هم در تاریخ ۹ تیر ماه ۱۴۰۱، در توابع شهرستان میاندوآب، توسط نیروهای امنیتی، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان بوکان، منتقل شدند و سیدسالار سیدرحیمی در تاریخ ۱۹ شهریور ماه ۱۴۰۴، با تودیع وثیقه ای به ارزش ۱ میلیارد تومان، آزاد شد. 

از میان این افراد، هیمن مام قادری، پیشتر هم در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶، توسط نیروهای امنیتی در استان کردستان، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه اداره اطلاعات شهر سنندج و طی مراحل بازجویی ها و سپس بازپرسی به زندان شهرستان بانه منتقل شده بود. 

با آغاز مراحل دادرسی، هیمن مام قادری، توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب شهرستان سقز، محاکمه و از بابت اتهام«عضویت و همکاری با یکی از احزاب کُرد مخالف نظام» به تحمل ۱۱ سال حبس تعزیری و در بخش دیگری از دادنامه خود از اتهام«محاربه» تبرئه شده بود. 

در پی اعتراض و ارجاع پرونده هیمن مام قادری، به شعبه دیوان عالی کشور و نقض حکم صادره، این فعال سیاسی، مجددا توسط قاضی شعبه دیگری از دادگاه انقلاب سقز، محاکمه به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم و در تاریخ ۳ فروردین ماه ۱۳۹۹ در پی شیوع ویروس کرونا از زندان بوکان، آزاد شده بود. 

گزارش‌های متعدد نشان می‌دهد که متهمان سیاسی و عقیدتی در ایران در مراحل بازداشت، بازجویی و دادرسی از حق دسترسی آزادانه به وکیل و سایر حقوق قانونی و شهروندی خود محروم می‌شوند. این اقدام در تضاد با ماده ۳۵ قانون اساسی و مواد ۴۸ و ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری است که حضور وکیل را از بدو بازداشت الزامی می‌دانند.

چنین محرومیت‌هایی همچنین مغایر با مواد ۹ و ۱۴ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی است که ایران به آن متعهد است. تداوم این رویه، مصداق نقض حق دادرسی عادلانه و استقلال دستگاه قضایی تلقی می‌شود و از سوی نهادهای حقوق بشری به‌عنوان ابزاری برای فشار و ارعاب متهمان سیاسی مورد انتقاد قرار گرفته است.

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب