https://wp.me/p6xuBy-sUg
حقوق بشر در ایران – امروز دوشنبه ۱۲دی ماه ۱۴۰۱، دادگاه انقلاب شهرستان اسلامشهر از توابع استان تهران با صدور دادنامه ای محمد قادری را به حبس تعزیری محکوم کرد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز دوشنبه ۹ آبان ماه ۱۴۰۱، محمد قادری، فرزند: نورخدا، متولد: ۱۳۷۸، ساکن شهرستان اسلامشهر از توابع استان تهران و از بازداشت شدگان اعتراضات سراسری، توسط دادگاه انقلاب اسلامشهر به ریاست قاضی سالار اسکندری قلعه، به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شد.
براساس دادنامه صادره توسط دادگاه انقلاب اسلامشهر که به محمد قادری ابلاغ شده وی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی) به تحمل ۵ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
لازم به اشاره است، محمد قادری، در تاریخ ۹ آبان ماه ۱۴۰۱، در جریان برگزاری اعتراضات سراسری توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران، بازداشت و پس از انتقال به بازداشتگاه این ارگان امنیتی و طی مراحل بازجوئی و بازپرسی از بابت اتهام (اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرم علیه امنیت داخلی) مورد تفهیم اتهام قرار گرفت و سپس با تودیع وثیقه آزاد شد.
سرکوب آزادی بیان و ممانعت از برگزاری اعتراضات مدنی، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
عدم امکان دسترسی به وکیل مورد نظر متهم و محرومیت فرد از دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
برای دریافت آخرین پستها به ایمیل خود مشترک شوید

