دوشنبه، 01 دی 1404 8:19 قبل از ظهر

محبوبه بیگدلی به حبس تعزیری محکوم شد/ سند

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-F86

حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۸دی ماه ۱۴۰۲، محبوبه بیگدلی، توسط مستشار شعبه دادگاه انقاب شهرستان گچساران به حبس تعزیری محکوم شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، روز سه شنبه ۵ دی ماه ۱۴۰۲، محبوبه بیگدلی، فرزند: غلامرضا، متاهل، مادر ۲ فرزند، ساکن شهرستان گچساران از توابع استان کهگیلویه و بویراحمد، توسط یدالله خیام پور ـ مستشار شعبه دادگاه انقلاب آن شهرستان، پس از اعمال ماده ۴۴۲ قانون ائین دادرسی کیفری به ۵ ماه حبس تعزیری محکوم شد. 

براساس دادنامه صادره که به خیبر بهتری زاده وکیل مدافع متهم این پرونده ابلاغ شده؛ اتهام مندرج در کیفرخواست(تبلیغ علیه نظام از طریق انتشار مطالب در اینستاگرام) عنوان و برهمین اساس وی ابتدا به تحمل ۶ ماه حبس تعزیری محکوم شده و پس از اعمال ماده ۴۴۲ آئین دادرسی کیفری میزان حبس محبوبه بیگدلی به تحمل ۵ ماه حبس تعزیری کاهش پیدا کرده است. 

لازم به اشاره است، محبوبه بیگدلی، در تاریخ ۸ مهر ماه ۱۴۰۲، با شکایت اطلاعات سپاه ـ ناحیه مقاومت بسیج شهرستان گچساران، پس از احضار به شعبه ۳ بازپرسی دادسرای عمومی و انقلاب گچساران و تفهیم اتهامات(فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار مطالب در فضای مجازی) و (نشر اکاذیب به قصد تشویش اذهان عمومی) در پی ناتوانی در تامین وثیقه، بازداشت و در تاریخ ۱۰ مهر ماه ۱۴۰۲، آزاد شد. 

وی، پیشتر هم در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در پی فعالیت در فضای مجای(اینستاگرام)، بازداشت و پس از طی مراحل بازجویی ها در حالی که منتظر تشکیل مراحل بازپرسی و دادرسی به پرونده خود بود با اعمال بخشنامه (عفو و بخشش) قوه قضائیه آزاد شده بود. 

اعتراض نسبت به سرکوب و اعمال فشارهای امنیتی و قضایی و فقدان شفافیت قضایی در روند دادرسی به پرونده های متهمان سیاسی ـ امنیتی از جمله مواردی است که در گزارشات دوره ای سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر در امور ایران به دفعات مد نظر قرار گفته که از جمله آن در تاریخ ۸ فروردین ماه ۱۴۰۲، سازمان عفو بین الملل، در گزارش سالیانه خود اینگونه برخوردها با شهروندان را به شدت محکوم کرد. 

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان و اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است. 

همچنین، برخورداری افراد از حق روند دادرسی عادلانه از جمله حقوق سلب نشدنی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. 

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب