شنبه، 29 آذر 1404 5:17 بعد از ظهر

گزارشی از موارد نقض محیط زیست در ایران

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-KLW

حقوق بشر در ایران ـ امروز چهارشنبه ۶تیر ماه ۱۴۰۳، دستگیری یک شکارچی غیرمجاز در شهرستان شیروان، صدور حکم جریمه نقدی برای یک شکارچی غیرمجاز در شهرستان کلیبر و آلودگی حاصله از پساب کارخانه های مجاور به دریای کنارک، از جمله اخبار نقض محیط زیست در ایران است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از مهر، امروز چهارشنبه ۶ تر ماه ۱۴۰۳، میثم باقری، رئیس اداره کل حفاظت از محیط زیست شهرستان شیروان از دستگیری یک شکارچی غیرمجاز سابقه‌دار در شهرستان شیروان خبر داد. 

رئیس اداره کل حفاظت از محیط زیست شهرستان شیروان در تشریح این خبر گفت:”با اخذ دستور قضائی مخفیگاه یک شکارچی متخلف در یکی از روستاهای شیروان که اقدام به شکار قوچ و میش وحشی نموده بود مورد بازرسی قرار گرفت و یک قبضه اسلحه، یک دستگاه دوربین شکاری، تعدادی فشنگ و دام زنده‌گیری پرنده و مقداری گوشت قوچ و میش وحشی شکار شده کشف شد.” 

وی در ادامه افزود:”این شکارچی بی‌رحم حیات وحش در طول شش ماه گذشته سه بار توسط محیط‌بانان شیروان مورد تعقیب قرار گرفته بود که هر بار با به جا گذاشتن نشانه‌هایی همچون البسه و کوله و … اقدام به فرار و مخفی کردن اسلحه نموده بود که این بار با هوشیاری مأمورین دستگیر شد.”

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان شیروان در ادامه خاطرنشان کرد:”متهم دارای سوابق متعدد شکار غیرمجاز در منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی بوده و هم اکنون دو پرونده مفتوح شکار غیر مجاز قوچ و میش وحشی در مراجع قضائی دارد.” 

وی در خاتمه افزود:”تحقیقات نشان می‌دهد که متهم علاوه بر داشتن تمکن مالی اقدام به شکار بی‌رحمانه حیات وحش نموده و نسبت به فروش گوشت آن اقدام می‌کرد.” 

در خبری دیگر به نقل از مهر، امروز چهارشنیه ۶ تیر ماه ۱۴۰۳، رحیم آفتابی، رئیس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی از صدور حکم پرداخت جریمه نقدی برای یک شکارچی غیرمجاز به علت «شکار یک قلاده خرس قهوه ای» خبر داد. 

رئیس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی  در تشریح این خبر گفت:”شکارچی یک قلاده خرس قهوه‌ای در شهرستان کلیبر به دلیل تحمیل ضرر و زیان به حیات وحش جریمه شد.” 

رحیم آفتابی در دامه خاطرنشان کرد:”میزان جریمه صادر شده برای این شکارچی غیرمجاز، مبلغ ۲ میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال است و این پرونده به دنبال گزارش جوامع محلی مبنی بر مشاهده لاشه یک قلاده خرس قهوه‌ای در منطقه، یگان حفاظت محیط زیست کلیبر به محل اعزام و با پیگیری و تحقیقات محلی، عامل شکار شناسایی و پس از هماهنگی قضائی و بررسی‌های میدانی با همکاری نیروی انتظامی با ارائه مستندات، تشکیل و فرد مذکور پس از بازداشت تشکیل پرونده به مراجع قضائی معرفی شد.” 

وی ادامه داد:”فرد متخلف در مراحل قانونی از طریق دادگاه‌های کیفری محکوم به پرداخت جزای نقدی و جبران ضرر و زیان به حفاظت محیط زیست شد.”

آفتابی با قدردانی از زحمات قوه قضائیه در برخورد با خاطیان محیط زیست، گفت:”با پیگیری بخش حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، عامل شکار خرس قهوه‌ای به جای حبس تعزیری محکوم به پرداخت ضرر و زیان در حق سازمان حفاظت محیط زیست شد.” 

هرگونه فعالیت‌های غیرمجاز و تخلف شکار در حوزه محیط زیست را با شماره تماس ۱۵۴۰ گزارش دهید. 

در خبری دیگر به نقل از حال وش، امروز چهارشنبه ۶ تیر ماه ۱۴۰۳، در پی تداوم تخلیه پساب های صنعتی حاصل شده از کارخانه های صنعتی به دریای کنارک این منطقه با مشکلات آلودگی زیست محیطی مواجه، حیات وحش، پوشش گیاهی و از شهروندان ساکن این منطقه در معرض ابتلا به انواع بیماریها قرار گرفتند. 

در این گزارش به نقل از یک فرد مطلع عنوان شد:”تا حالا کسی متوجه تخلیه فاضلابهای صنعتی به دریای کنارک نبود این فاضلاب ها بدون تصفیه شدن باعث نابودی محیط زیست خشکی و آبی و از بین رفتن ماهیان و جانوران خواهند شد.” 

لازم به اشاره است، فاضلاب‌های صنعتی، به عنوان مجموعه‌ای از آبهای آلوده حاصل از فعالیت‌های صنعتی و تولیدی، خطرات قابل توجهی برای محیط زیست به همراه دارند.

تخلیه بدون تصفیه این فاضلاب‌ها می‌تواند به آلودگی آب، آسیب به حیات وحش و زیستگاه‌های آبی، و خسارات جدی برای انسان‌ها منجر شود،این فاضلاب‌ها معمولاً شامل مواد آلی، شیمیایی، فلزات سنگین، ترکیبات نفتی، رنگ‌ها، مواد رادیواکتیو و میکروارگانیسم‌ها هستند، ورود فاضلاب‌های صنعتی به منابع آبی مانند رودخانه‌ها، دریاچه‌ها و زمین‌های آبیاری، باعث آلودگی و کاهش کیفیت آب می شود. این آلودگی می‌تواند به مرگ حیوانات آبزی و گیاهان آبزی منجر شده و زنجیره غذایی را تحت تأثیر قرار دهد. 

همچنین، در ادامه واکنشها به وضعیت فاجعه بار درختان و فضای سبز در پارک جنگلی چیتگر، وبسایت مدارا هم روز پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، از سوء مدیریت و عدم توجه مسئولان سازمان حفاظت از محیط زیست برای نگهداری از درختان و حیات وحش این منطقه که منجر به صدمات جدی به محیط زیست شده خبر داده بود.  

در هدف پانزدهم از سند ۲۰۳۰ یونسکو که پس از تصویب در سال ۲۰۱۶ برای اجرای مفاد و اهداف در اختیار کشورها قرار گرفت بر حق افراد در برخورداری از محیط زیست و همچنین حفاظت از منابع طبیعی تاکید شده است اما در ایران اجرای اهداف این سند در پی مخالفت آیت الله خامنه ای با آن بطور کامل از دستور کار دولت و مجلس خارج شد و مسیولان حکومتی در ایران، مفاد سند ۲۰۳۰ یونسکو را «ترویج سبک زندگی غربی» می دانند. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب