https://wp.me/p6xuBy-Hbm
حقوق بشر در ایران – امروز پنجشنبه ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام دستکم ۲ زندانی متهم به (قتل عمد) در زندانهای مهاباد و کاشان، اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه چهارشنبه ۱۶ اسفند ماه ۱۴۰۲، سلیم باقری، متولد: ۱۳۶۵، متهم به (قتل عمد) و محبوس در زندان کاشان، اعدام شد.
یک منبع مطلع درخصوص این زندانی به سازمان حقوق بشر ایران گفت:”سلیم باقری صنعت کار بود و سه سال پیش براثر اختلافات مالی مرتکب قتل شده بود.”
اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
در خبری دیگر به نقل از کُردپا، سحرگاه پنجشنبه ۷ اسفند ماه ۱۴۰۲، فخرالدین منگورنژاد، فرزند: بایزید، اهل شهرستان اشنویه از توابع استان آذربایجان غربی، زندانی متهم به (قتل عمد) در زندان مهاباد، اعدام شد.
براساس این گزارش، فخرالدین منگورنژاد، چند سال قبل به اتهام (قتل عمد) دستگیر و پس از انتقال به بازداشاگاه اداره آگاهی در شهرستان مهاباد و طی مراحل بازجویی ها در نهایت توسط قاضی شعبه دادگاه کیفری ۱ آن شهرستان به اعدام محکوم شده بود.
تا لحظه تنظیم این خبر، اجرای حکم اعدام فخرالدین منگورنژاد، توسط مننابع رسمی یا رسانه های داخل کشور اعلام نشده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله ماده ۷ میثاق بین المللی حقوق مدنی، سیاسی، اجتماعی و ماده ۵ اعلامیه اعلامیه جهانی حقوق بشر است.
براساس آمارهای رسمی منتشر شده توسط سازمانهای بین المللی مدافع حقوق بشر، ایران پس از چین در رتبه دوم جهانی به لحاظ صدور و اجرای احکام اعدام قرار دارد و اعتراضات گسترده ای از سوی سازمان عفو بین المل، دیدبان حقوق بشر و گزارشگران ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به حکومت جمهوری اسلامی شده اما این حکومت با استدلاهای غیرانسانی با هدف قراردادن حق حیات افراد و بدون توجه به این اعتراضات، ماشین اعدام خود را پیش برده است.
پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم در ادامه واکنش به روند رو به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این قبیل احکام خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با حکومت جمهوری اسلامی شد.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

