https://wp.me/p6xuBy-F5L
حقوق بشر در ایران ـ امروز دوشنبه ۱۸دی ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام ۲ زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان قزلحصار کرج اجرا شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه امروز دوشنبه ۱۸ دی ماه ۱۴۰۲، محمدحسین گراوند به همراه کیومرث غلامی ـ اهل شهرستان سرآبله از توابع استان ایلام، دو زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان قزلحصار کرج اعدام شدند.
براساس این گزارش، کیومرث غلامی و محمدحسین گراوند، تا پس از اعدام در واحد ۲ زندان قزلحصار بسر می بردند اما در تاریخ ۱۷ دی ماه ۱۴۰۲، برای اجرای حکم به سلول انفرادی منتقل شده بودند.
اعدام این دو زندانی تا لحظه تنظیم این خبر ز سوی رسانههای داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.
پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت.
سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم در ادامه واکنش به روند رو به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این قبیل احکام خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با حکومت جمهوری اسلامی شد.
همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی را محکوم کرد.
به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.
صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

