دوشنبه، 01 دی 1404 1:31 بعد از ظهر

احکام اعدام دستکم ۱۳ زندانی در قزوین، کرج و خرم آباد اجرا شد

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-Flg

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۲۴دی ماه ۱۴۰۲، احکام اعدام دستکم ۱۳ زندانی متهم به (قتل عمد) و (قاچاق موادمخدر) در زندان چوبیندر(مرکزی) قزوین، زندان پارسیلون(مرکزی) خرم آباد و زندان (ندامتگاه)مرکزی کرج، اجرا شد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، سحرگاه پنجشنبه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲، فریدون عابدی، متولد: ۱۳۵۱، اهل ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی، متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان چوبیندر(مرکزی) قزوین، اعدام شد. 

براساس اطلاعات رسیده به حقوق بشر در ایران؛‌ فریدون عابدی، در مهر ماه ۱۳۹۹، به اتهام (حمل و نگهداری مواد مخدر از نوع هروئین) در استان قزوین، توسط ماموران نیروی انتظامی، دستگیر و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب آن استان، به اعدام محکوم شد بود.” 

لازم به اشاره است، فریدون عابدی، در تاریخ ۲۰ دی ماه ۱۴۰۲۷ برای اجرای حکم اعدام، از بند عمومی زندان چوبیندر(مرکزی) قزوین به سلول انفرادی منتقل شده بود. 

اجرای حکم اعدام فرویدن عابدی، تا این لحظه، توسط رسانه های رسمی و یا نهادهای وابسته به حکومت جمهوری اسلامی اعلام نشده است. 

در خبری دیگر، سحرگاه امروز یکشنبه ۲۴ دی ماه ۱۴۰۲، حامد(هادی) نظری، حجت میری، احمد لطیفی، اکبر تاج، محمدعلی ـ نام خانوادگی نامشخص، مهرداد(حسن)کیایی، وحید قدوسی و مرتضی اسماعیلی، به همراه سه زندانی دیگر ـ هویت نامشخص، در ندامتگاه(زندان)مرکزی کرج، اعدام شدند. 

به نقل از یک فرد مطلع در گفتگو با گزارشگر حقوق بشر در ایران:”اتهامات حجت میری، احمد لطیفی، اکبر تاج، محمدعلی ـ هویت نامشخص و مرتضی اسماعیلی، (حمل و نگهدای موادمخدر از نوع هروئین و متامفتامین) بوده و این افراد پیشتر توسط قضات دادگاه انقلاب، به اعدام محکوم شده بودند.” 

این منبع مطلع اشاره کرد:”حامد(هادی)نظری به همراه حجت میری، در سال ۱۳۹۸ به اتهام (حمل و نگهداری ۵۰ کیلو مرفین) توسط پلیس مبارزه با موادمخدر، در شهر کرج، دستگیر و سپس توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب استان البرز به اعدام محکوم شده بودند. این ۲ زندانی تا پیش از اجرای حکم اعدام در سالن ۳ ندامتگاه کرج محبوس بودند.” 

این فرد مطلع در ادامه افزود:”وحید قدوسی، محمدعلی ـ نام خانوادگی نامشخص و مهرداد(حسن)کیایی، هم در زندان مرکزی کرج اعدام شدند اما از اتهامات آنها اطلاعی در دست نیست.” 

وی در ادامه افزود:”احکام اعدام ۳ زندانی دیگر (هویت نامشخص)هم در ندامتگاه(زندان)مرکزی کرج اجرا شده ولی از مصادیق حقوقی اتهامات و هویت آنها اطلاعی حاصل نشده است.” 

در خبری دیگر به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، سحرگاه دوشنبه ۲۳ دی ماه ۱۴۰۲، رضا حیدری، زندانی متهم به (قاچاق موادمخدر) در زندان پارسیلون(مرکزی) خرم آباد مرکز استان لرستان، اعدام شد. 

به نقل از یک فرد مطلع:”رضا حیدری از چهار سال پیش به اتهام حمل مواد مخدر بازداشت و به اعدام محکوم شده بود.”

اعدام این زندانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است. 

اعدام این زندانیان تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های داخل ایران و یا منابع رسمی اعلام نشده است.

پس از انتصاب غلامحسین محسنی اژه ای به عنوان رئیس قوه قضائیه و ادعای او برای تسریع انجام کار پرونده های قدیمی در نتیجه اجرای احکام اعدام در راستای بخشنامه کاهش جرائم کیفری کشور با سرعت بیشتری انجام می شود و این روند منجر به اعتراض سازمان عفو بین الملل، نسبت به این امر شد و در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲، با انتشار گزارشی، به تشریح وضعیت اجرای احکام اعدام در سال ۲۰۲۲ میلادی در ایران پرداخت. 

سازمان عفو بین الملل، در تاریخ ۱۲ خرداد ماه ۱۴۰۲ هم در ادامه واکنش به روند رو به افزایش صدور و اجرای احکام اعدام در ایران، با انتشار بیانیه ای ضمن محکوم کردن این قبیل احکام خواستار اقدام جامعه جهانی برای مقابله با حکومت جمهوری اسلامی شد. 

همچنین، جاوید رحمان، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد، در تاریخ ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، در گزارش دوره ای خود که مربوط به ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۱ خورشیدی بود در خصوص محرومیت شهروندان از حق دسترسی به وکیل مورد نظر خودشان در یک فرایند دادرسی را محکوم کرد.

به دلیل عدم شفافیت مقامات ایران، پی بردن به تعداد واقعی اعدامها در این کشور دشوار است و قطعا تعداد به مراتب بالاتر از رقم اعلام شده است.

صدور و اجرای احکام اعدام، ناقض اسناد بین المللی حقوق بشر از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر و مفاد میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب