https://wp.me/p6xuBy-cYc
سروش آگاهی، شهروند بهائی ساکن کرج با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد.
به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۱۱ بهمنماه ۹۷، سروش آگاهی شهروند بهایی ساکن کرج با تودیع قرار وثیقه ۳۰۰ میلیون تومانی، به صورت موقت و تا پایان مراحل دادرسی از زندان اوین آزاد شد. وی در تاریخ ۷ آذرماه همزمان با یک شهروند بهایی دیگر به نام ندا شبانی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.
همچنین روز دوشنبه ۸ بهمن ماه ندا شبانی، دیگر شهروند بهایی که همزمان با سروش آگاهی بازداشت شده بود، با تودیع قرار وثیقه و تا پایان مراحل دادرسی آزاد شد و حقوق بشر در ایران طی گزارشی آزادی این شهروند بهائی را اطلاعر سانی کرده بود.
در ادامه دور جدید احضار و بازداشت شهروندان بهایی در شهرهای مختلف کشور، در تاریخ ۷ آذرماه سال جاری سروش آگاهی به همراه ندا شبانی دیگر شهروند بهایی ساکن کرج توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
شهروندان بهائی در ایران از آزادیهای مرتبط به باورهای دینی محروم هستند، این محرومیت سیستماتیک در حالی است که طبق ماده ۱۸ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۸ میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی هر شخصی حق دارد از آزادی دین و تغییر دین با اعتقاد و همچنین آزادی اظهار آن به طور فردی یا جمعی و به طور علنی یا در خفا برخوردار باشد.
بر اساس منابع غیررسمی در ایران بیش از سیصد هزار نفر بهایی وجود دارد اما قانون اساسی ایران فقط اسلام، مسیحیت، یهودیت و زرتشتی گری را به رسمیت شناخته و مذهب بهاییان را به رسمیت نمیشناسد. به همین دلیل طی سالیان گذشته همواره حقوق بهائیان در ایران به صورت سیستماتیک نقض شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
