https://wp.me/p6xuBy-KmA
حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۳، شعیب دشتی در بازداشت موقت بسر می برد.
به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از حال وش، امروز پنجشنبه ۲۴ خرداد ماه ۱۴۰۳، شعیب دشتی، متولد: ۱۳۷۵، فرزند: اسماعیل، متاهل، دارای ۱ فرزند، اهل شهرستان سرباز و ساکن شهرستان کنارک واقع در استان سیستان و بلوچستان، علیرغم گذشت بیش از ۳ ماه از تاریخ دستگیری کماکان در بلاتکلیفی است.
براساس این گزارش، بازجویی ها از شعیب دشتی از مدتها قبل به اتمام رسیده و این شهروند بیش از ۹۸ است که با وضعیت بلاتکلیف در زندان مرکزی شهر زاهدان، بسر می برد و تداوم این وضعیت با توجه به اینکه وی تنها فرد نان آور خانواده اش بوده مشکلات اقتصادی آنها را دو چندان کرده است.
لازم به اشاره است، شعیب دشتی، در تاریخ ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۲، در حالی که از شهر شیراز عازم چابهار بود در دوراهی کهیر در محور شهرستان کنارک به سمت چابهار، توسط نیروهای امنیتی(اطلاعات سپاه پاسداران)، دستگیر و به زندان چابهار منتقل شده بود.
این شهروند ساکن کنارک، چند روز بعد برای بازجویی و تشکیل پرونده قضایی به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در شهر زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان، منتقل و پس از طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان مرکزی زاهدان منتقل شد.
بلاتکلیفی متهم در بازداشت موقت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.
همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.
در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.

