پنج‌شنبه، 04 دی 1404 4:26 بعد از ظهر

گزارشی از بلاتکلیفی عبیدالله حملی در بازداشت موقت

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-LrP

حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۷ مرداد ماه ۱۴۰۳، عبیدالله حملی، با وضعیت بلاتکلیف در بازداشت موقت بیر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، امروز یکشنبه ۷ مرداد ماه ۱۴۰۳، عبیدالله حملی، فرزند: عبدالله، اهل روستای همونت از توابع شهرستان مهرستان در استان سیستان و بلوچستان، علیرغم گذشت ۲۹۰ روز از تاریخ دستگیری با وضعیت بلاتکلیف و در محرومیت از حقوق اولیه خود در زندان مرکزی زاهدان محبوس مانده است. 

براساس این گزارش، با توجه به اینکه عبیدالله حملی بر اثر رفتار خشونت بار ماموران امنیتی، از ناحیه پا با شکستگی مواجه شده بود و از سوی دیگر با توجه به اینکه وضعیت درمانی در زندان زاهدان، مناسب نیست، خانواده وی در نگرانی بسر می برند. 

همچنین، گفته می شود پای عبیدالله حملی، عفونت کرده و این متهم از حق درمان هم محروم شده است. 

لازم به اشاره است، عبیدالله حملی، در تاریخ  ۱۸ مهر ماه ۱۴۰۲، پس از یورش نیروهای امنیتی به منزل وی توام با ضرب و شتم و ارعاب، دستگیر و پس از انتقال به زندان و بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در آن شهر سپس در حالی که با پای شکسته و درد دست به گریبان بود برای انجام امور درمانی به شهرستان ایرانشهر، منتقل و پس از انجام بخشی از امور درمانی اش به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در شهر زاهدان، منتقل و در نهایت به زندان مرکزی زاهدان، منتقل شد. 

سرکوب آزادی بیان و ممانعت از انتشار عقاید و دیدگاههای مختلف در یک جامعه، ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب