دوشنبه، 20 بهمن 1404 9:19 بعد از ظهر

گزارشی از وضعیت هومن صیدالی، زندانی سیاسی

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-MKB

حقوق بشر در ایران ـ امروز پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، سبزوار(هومن) صیدالی، زندانی سیاسی در زندان شیبان اهواز، بسر می برد. 

به گزارش حقوق بشر در ایران، امروز پنجشنبه ۲۹ شهریور ماه ۱۴۰۳، سبزوار(هومن)صیدالی، متهم سیاسی محبوس در زندان شیبان(مرکزی) اهواز، اهل شهرستان ایذه از توابع استان خوزستان، متولد: ۱۳۵۶، علیرغم گذشت نزدیک ۶۴۰ روز از تاریخ دستگیری و طی مراحل بازجویی ها و دادرسی از حقوق اولیه یک زندانی سیاسی محروم شده است. 

براساس این گزارش، اتهامات منتسب شده به هومن صیدالی «اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «اخلال در نظم و آسایش عمومی»، «تشویق و ترغیب سایرین به اعمال خشونت آمیز از جمله آتش زدن امکان دولتی» عنوان شده است. 

همچنین، پرونده تشکیل شده بر علیه هومین صیدالی به شعبه دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شده اما با توجه به پیچیدگی کیفرخواست صادره بر علیه وی هنوز حکمی برای وی صادر نشده است. 

لازم به ذکر است، پرونده قضایی تشکیل شده بر علیه هومن صیدالی، به شعبه ۲ دادگاه انقلاب اهواز ارجاع شده و برای آزادی موقت وی وثیقه ای به میزان ۵۰ میلیارد تومان، صادر شده است. 

هومن صیدالی، در تاریخ ۲۹ آذر ماه ۱۴۰۱، توسط نیروهای امنیتی در استان خوزستان، دستگیر و پس از انتقال به بازداشتگاه یکی از نهادهای امنیتی در شهر اهواز و طی مراحل بازجویی ها و تفهیم اتهام به زندان مرکزی اهواز منتقل و در وضعیت بلاتکلیف بسر می برد.  

حقوق بشر در ایران، در تاریخ ۱۳ مرداد ماه ۱۴۰۳، با انتشار گزارشی به تشریح وضعیت این زندانی سیاسی محروم از حق دادرسی عادلانه پرداخته بود.

اجبار شهروندان به پیروی از یک نوع عقیده خاص به مثابه سرکوب آزادی بیان، اندیشه و ناقض ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشرو ماده ۱۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است. در این مفاد قانونی بر حق افراد بر انتشار افکار، عقاید، نظریات و دیدگاههای سیاسی و عقیدتی بدون محدودیت مرزی تاکید شده است.

از سوی دیگر، در ماده ۲ اعلامیه جهانی حقوق بشر، به صراحت بر حق جملگی شهروندان در برخورداری از حقوق برابر و عدم تبعیض در جامعه به بواسطه جنسیت افراد و یا تفکرات و نگرشهای شخصی افراد تاکید شده است.

بازداشت خودسرانه، بلاتکلیف نگه داشتن متهم در بازداشت و ممانعت از دسترسی فرد در دوران بازجویی، بازپرسی و دادرسی به وکیل مورد نظر خود و منع دسترسی به سایر ملزومات در یک فرآیند دادرسی، ناقض ماده ۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر و ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مصوب ۱۶ دسامبر ۱۹۶۶ است.

همچنین، برخورداری افراد از حق دادرسی عادلانه توسط قاضی، بازجو و بازپرس بیطرف از جمله حقوقی است که در ماده ۱۰ اعلامیه جهانی حقوق بشر به آن تاکید شده است.

در ماده ۵ از قانون آئین دادرسی کیفری بر اطلاع یافتن متهم در اسرع وقت از اتهامات انتسابی و فراهم کردن حق دسترسی به وکیل و سایر حقوق دفاعی مذکور در قانون تاکید شده است. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای دریافت آخرین پست‌ها به ایمیل خود مشترک شوید

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

این سایت از اکیسمت برای کاهش جفنگ استفاده می‌کند. درباره چگونگی پردازش داده‌های دیدگاه خود بیشتر بدانید.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب