https://wp.me/p6xuBy-11Vz
حقوق بشر در ایران ـ امروز یکشنبه ۱۲مهر ماه ۱۴۰۵، جلسه دادرسی به کیفرخواست پرونده جدید سعید ماسوری برگزار شده است.
به گزارش حقوق بشر در ایران، روز شنبه ۱۱مهرماه ۱۴۰۵، سعید ماسوری، زندانی سیاسی محبوس در بند ۲ زندان قزلحصار کرج، توسط قاضی شعبه ۲ دادگاه انقلاب شهر کرج محاکمه شد. سعید ماسوری، نه یک پرونده انفرادی، که بخشی از پروژهای بزرگتر برای خاموشکردن صدای آزادی بیان و اندیشه در ایران توسط حکومت جمهوری اسلامی است.
رامین صفرنیا، وکیل دادگستری با اعلام این خبر در صفحه شخصی خود تشریح کرده که سعید ماسوری، در تاریخ ۱۱ مهر ماه ۱۴۰۵، با همراهی این وکیل دادگستری در آن جلسه دادرسی حاضر و دفاعیاتشان از بابت اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» را به قاضی شعبه ۲ دادگاه انقلاب کرج ارائه کردند.
این وکیل دادگستری در ادامه تاکید کرده در حالی که سعید ماسوری، حدود ۲۶ سال از عمرش را در زندان سپری کرده، باید از این حق برخوردار باشد که حبس ابد موکل وی لغو و ب اعمال تبصره ۶ ماده ۱۹ قانون آئین دادرسی کیفری، آزاد شود.
تشکیل این پرونده قضایی بر علیه سعید ماسوری، پس از آن صورت گرفته که این زندانی سیاسی، از زندانیان محبوس در بند ۲ زندان قزلحصار مه چندی پیش اعتصاب غذا کرده بودند اعلام حمایت کرده بود.
لازم به ذکر است، سعید ماسوری، در تاریخ ۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، در حالی که بیست و چهارمین سال حبس ابد خود را سپری می کرد با انتشار نامه ای سرگشاده، ضمن اعتراض به نقض فاحش حقوق بشر در ایران و گسترش سرکوب شهروندان در ایران، نسبت به صدور و اجرای احکام اعدام و وضعیت کنونی ایران اعتراض کرده بود اما در تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۴، توسط حسن قبادی ـ معاون سلامت زندان قزلحصار، از تبعید اجباری خود به زندان مرکزی شهر زاهدان در استان سیستان و بلوچستان، مطلع و در تاریخ ۵ مرداد ماه ۱۴۰۴، از زندان قزلحصار کرج به زندان مرکزی زاهدان، تبعید شده بود اما در اواسط مرداد ماه همان سال، در پی عدم پذیرش در آن زندان، به واحد ۱ زندان قزلحصار کرج، بازگردانده شد.
در تشریح وضعیت سعید ماسوری، در حالی که این فعال سیاسی برای تحصیل در کشور نروژ رفته بود در تاریخ ۱۹ اردیبهشتماه سال ۱۳۷۹، پس از بازگشت به ایران توسط ماموران وزارت اطلاعات در شهرستان دزفول بازداشت و پس از انتقال به تهران و زندان اوین از بابت اتهاماتی مرتبط با «عضویت ماثر در سازمان مجاهدین خلق ایران» تحت بازجویی های شدید قرار گرفت و از زمان بازداشت به مدت ۱ سال ۲ ماه در سلول انفرادی محبوس و از حقوق اولیه یک متهم محروم شده بود.
پس از اتمام مراحل بازجویی ها و بازپرسی، سعید ماسوری، در سال ۱۳۸۱، توسط قاضی شعبه دادگاه انقلاب تهران، محاکمه و از بابت اتهام «محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق»، به اعدام، محکوم شده بود اما حکم وی و پس از اعلام فرجام خواهی و طی مراحل دادرسی مجدد در دادگاه انقلاب تهران به حبس ابد تقلیل پیدا کرد و تا امروز ۲۵ سال از حبس تعزیری خود را در زندانهای اهواز، اوین، رجایی شهر کرج و زندان قزلحصار، سپری کرده است.

