سه‌شنبه، 02 دی 1404 1:44 بعد از ظهر

عدم پرداخت مطالبات کارگران شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا)

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-GSZ

حقوق بشر در ایران  – امروز چهارشنبه ۹اسفند ماه ۱۴۰۲، بین ۳ تا ۴ ماه از معوقات مزدی، حق بیمه دی ماه ۱۴۰۲ و عیدی و سنوات خدمت ۲ هزار کارگر شاغل در شرکت ایران صدرا پرداخت نشده است. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، روز سه شنبه ۸ اسفند ماه ۱۴۰۲، دو هزار کارگر پیمانی و ۶۸۰ کارگر قراردادی شاغل در شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) در استان بوشهر، از عدم پرداخت ۳ تا ۴ ماه حقوق ماهیانه، حق بیمه دی ماه ۱۴۰۲ و عدم واریز سنوات خدمت و عیدی خود به شدت ناراضی هستند. 

این کارگران که در پی وجود شرکتهای پیمانکار نیروی انسانی از حق امنیت شغلی هم محرو هستند در تشریح این خبر گفتند:”مهمترین موضوع در صدرا تاخیر در پرداخت حقوق کارکنان و کارگران است. در حال حاضر معوقات حقوقی نیروی کار پیمانکاری این واحد صنعتی در ماه‌های، آبان، آذر دی و بهمن به تعویق افتاده و کارگران قرارداد مستقیم این مجموعه پرداخت حقوقشان از آذر ماه به تاخیر افتاده، در عین حال از پرداخت عیدی و سنوات پایان سال کارگران هم خبری نیست.” 

یکی از کارگران شاغل در شرکت ایران صدرا افزود:”در پیگیری مطالبات، هیچیک از مسئولان به کارگران پاسخگو نیستند و ادامه بلاتکلیفی در وضعیت کارگران این شرکت و اینکه چند ماه حقوق نگرفته‌اند، باعث شده شمار زیادی از کارگران خودخواسته محل کار خود را ترک کنند، اضافه کرد: اخیرا فعالیت یکی از شرکت‌های پیمانکاری فعال در مجموعه صدرا نیز متوقف شده است.’

این کارگر افزود:”شرکت صدرا توان پرداخت دستمزد ماهانه کارگران خود را ندارد به نحوی که از آذر ماه حتی سهمیه قند و چای کارگران قطع شده است.”

وی با بیان اینکه جدا از معوقات مزدی، حق بیمه کارگران از دی ماه ۱۴۰۲ به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، در ادامه درباره بازنشستگی کارگران مشمول قانون سخت و زیان آور مدعی شد: کارفرما از مدت‌ها پیش پرداخت هزینه بازنشستگی پیش از موعد کارگران مشمول قانون مشاغل سخت و زیان‌آور را برعهده نمی‌گیرد و کارگرانی که به مرور بازنشسته می‌شوند، با مشکل روبرو هستند.

این کارگر در ادامه با بیان اینکه با توجه به شرایط فعلی بعید می‌دانیم شرکت صدرا بتواند به این زودی بدهی خود را کامل به کارگران بپردازد، افزود:”جدا از معوقات مزدی و بیمه‌ای، کارگران در آستانه سال نو منتظر دریافت سنوات و عیدی پاداش پایان سال هستند.”

وی با بیان اینکه کارگران در شرایط سخت مالی قرار دارند، اظهار داشت:”طی یک سال گذشته به طبع افزایش چند برابری قیمت برخی کالاهای مصرفی و غیرمصرفی زندگی برای ما کارگرای حداقل بگیر بسیار سخت شد بنابراین درخواست ما وصول مطالبات قدیمی همراه با پرداخت به موقع حقوق ماهانه است هرچند که ارزش ریالی مطالبات قدیمی به مرور کاهش یافته و در صورت‌ عدم پرداخت، دیگر ارزش پیگیری نخواهند داشت.” 

فقر و محرومیت از تامین اجتماعی کارگران در حالی رو به گسترش است که هر روز بر قیمت اجناس، کالاها و خدمات افزوده می شود ولی حداقل حقوق کارگران بصورت قطره چکانی یا به آنها پرداخت نمی شود و یا اگر هم پرداخت می شود پس از گذشت چندین ماه از سررسید قانونی پرداخت به حساب این شهروندان واریز می شود. 

در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر،‌ بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.

همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب