دوشنبه، 01 دی 1404 3:16 بعد از ظهر

عدم پرداخت معوقات مزدی کارگران آبفای شهرستان رودبار

لینک کوتاه این مطلب:
https://wp.me/p6xuBy-I4o

حقوق بشر در ایران ـ امروز جمعه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۳، کارگران شاغل در آب و فاضلاب شهرستان از عدم پرداخت مطالبات خود خبر دادند. 

به گزارش حقوق بشر در ایران به نقل از ایلنا، امروز جمعه ۱۷ فروردین ماه ۱۴۰۳، کارگران پیمانکاری شاغل در شرکت آب و فاضلاب شهرستان رودبار واقع در استان گیلان، نسبت به عدم پرداخت ۵ماه حقوق معوقه خود ابراز ناخرسندی کردند و خواستار تخصیص حق دریافت اضافه کاری برای افزایش میزان حقوق ماهیانه خود شدند. 

این کارگران ضمن اشاره به اینکه در حالی در سیزدهیمن روز از فروردین ماه ۲ ماه حقوق‌مان در حالی پرداخت پرداخت شد که سفرهایمان در تعطیلات نوروز بیشتر از همیشه خالی بود اعلام کردند:”علیرغم وعده‌ کارفرما مبنی بر پرداخت بخشی از مطالبات تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۲ اما تا روز ۱۳ فروردین ماه، هیچ مبلغ به ما پرداخت نشد و سفرهایمان علیرغم وجود ماه رمضان خالی بود و تکلیف ۸ماه دستمزد معوقه کارگران مشخص نشده بود.”

کارگران پیمانکاری آبفا شهرستان رودبار با بیان اینکه پرداخت معوقات حقوقی کارگران برای تامین معاش در شرایط اقتصادی کنونی ضروری است، تصریح کردند:”کارفرما در حالی روز ۱۳ فروردین ماه با پیگیری کارگران تنها دو ماه حقوق کارگران را با ۷ تا ۸ ماه تاخیر پرداخت کرده که مدعی است منابع مالی ندارد و نهادهای بالادستی همانند شرکت آب و فاضلاب گیلان نیز هیچ نظارتی بر اوضاع ندارند و به فکر پرداخت مطالبات مزدی کارگران نیستند.”

این شهروندان در خاتمه گفتند:”حدود شش ماه دیگر دستمزدمان به تاخیر افتاده، ما از آبفای گیلان در مقام کارفرمای اصلی انتظار داریم چاره‌ای برای تامین منابع مالی آبفای رودبار و پرداخت دستمزد نیروی کار پیمانکاری و حتی همکاران رسمی که دو تا سه ماه حقوق معوقه دارند، بیاندیشد.” 

فقر و محرومیت از تامین اجتماعی کارگران در حالی رو به گسترش است که هر روز بر قیمت اجناس، کالاها و خدمات افزوده می شود ولی حداقل حقوق کارگران بصورت قطره چکانی یا به آنها پرداخت نمی شود و یا اگر هم پرداخت می شود پس از گذشت چندین ماه از سررسید قانونی پرداخت به حساب این شهروندان واریز می شود. 

در ماده ۲۵ اعلامیه جهانی حقوق بشر،‌ بر حق افراد در برخورداری از تامین اجتماعی مناسب به لحاظ؛ خوراک، مسکن، پوشاک و برخورداری از خدمات حمایتی اجتماعی در مواقع بیکاری، بیماری، نقص اعضا، بیوگی، پیری یا در تمام موارد دیگر تاکید شده است.

همچنین در اهداف سند ۲۰۳۰ یونسکو، به حق افراد در برخورداری از محیط زندگی سالم و استاندارد، متناسب با مقام انسانی آنها تاکید شده است اما در ایران پس از مخالفت علی خامنه ای با اجرای سند برای استاندارد سازی زندگی اجتماعی شهروندان اجرای آن به کلی از دستور کار خارج شد. 

Please follow and like us:

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

By حقوق بشر در ایران

سازمانی غیردولتی و غیرسیاسی که از تاریخ ۱۵ آگوست ۲۰۱۵ میلادی، مصادف با ۲۴ مرداد ماه ۱۳۹۴، کار خود را آغاز کرد. هدف این مجموعه تمرکز بر اسناد بین المللی حقوق بشر، از جمله اعلامیه جهانی حقوق بشر، میثاق های بین المللی و سایر کنوانسیونهای مرتبط در راستای افشای نقض حقوق بشر در ایران است.

پاسخی بگذارید

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

بیشتر از حقوق بشر در ایران کشف کنید

برای ادامه خواندن و دسترسی به آرشیو کامل، اکنون مشترک شوید.

ادامه مطلب